Amour

UPDATE: Probabil daca filmul rula in MALL toata lumea s-ar fi oprit din sorbit cola si din mancat popcorn. Sau fauna mall-urilor nu este atat de civilizata? Pe bune: cine va vedea acest film in mall sa-mi spuna cum s-a comportat lumea p-acolo…

Bucuresti, 1 februarie 2013, Cinema Studio. Sala uimitor de plina. Demult n-am mai vazut-o asa plina (de la Noptile albe de film Romanesc). Ajung inainte, mai si stau pe afara. Oricum intru cu 15 minute inainte. Imi ocup locul si astept. Langa mine vin 2 doamne. Toata lumea se foia, toata lumea vorbea. Poate sunt mai multi oameni cu parul alb ca la mall, dar nu lipseau tinerii. Erau destui si foarte veseli. Nu galagiosi, nu de neam prost, doar veseli. Si incepe filmul. Zgometele din sala dispar treptat. Se mai auzea din cand in cand cate un tusit, dar se auzea atat de bine datorita linistii din sala. Si filmul era linistit. Uneori nu se auzea nimic. Daca ar fi stat cineva afara, cu urechea lipita de usa, ar fi crezut ca multe momente filmul s-a intrerupt. Nici muzica, nici vorbit. Nimic. Liniste.

Si liniste a ramas si la final. S-a terminat filmul, au inceput oamenii sa se foiasca, sa se ridice … Dar nimeni nu vorbea. Nu avea curajul nimeni sa sparga gheata. Ceva ii impiedica. Abia dupa ce lumea ajunsese afara (in strada) au inceput sa vorbeasca. Dar si atunci incet. Nu voiau sa deranjeze. Orice vorba de-a ta parea in plus. La multe filme lumea, inca din sala, incepea sa intrebe cum a fost, sa spuna, de bine(bun film) sau de rau (mare aberatie). Aici nimic: liniste.

Filmul nu are cum sa placa. Imi PLACE sa vad oameni paralizati? IMi place sa vad suferinta? Nu! Dar n-are cum sa nu te impresioneze. N-are cum sa nu te miste. Ioana imi zicea inainte sa plec d-acasa (ea il vazuse deja) ca acest film e apreciat doar de cei care au trait asa ceva. Si eu as zice la fel, desi ar trebui sa miste ceva in sufletul tuturor. Ar trebui …

Sfat: cine considera ca AMOUR se traduce SEX poate sa stea linistit acasa.

Legat de Oscar, nu stiu ce sa cred. Primul impuls ar fi ca nu are ce sa caute in compania unor kitchuri supra-evaluate precum Pi. Nu stiu, dar eu daca as fi in locul producatorilor m-as retrage din cursa. E jignitor dupa mine… Din pacate acest lucru nu se va intampla, asa ca imi doresc din suflet sa castige Oscarul. Macar la cea mai buna actrita in rol principal. Merita pe deplin.

Filmul este distribuit de Independenta Film si poate fi vizionat de azi la Cinema Studio si alte 7 cinematografe.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps: In timpul filmului primesc un sms. Il citesc repede, acoperind cu mana lumina telefonului. L-am bagat repede in buzunar, fara sa ma gandesc vreo secunda ca as putea sa raspund. Expeditorul era un amic care se viseaza american. Si care sustine ca gandeste in limba engleza. Mesajul era scurt si „cuprinzator”: amour much? Ce ar fi trebuit sa-i zic?

ps 2: Farmecul filmului este dat si de limba franceza. Cred ca nu l-as fi apreciat la fel de mult daca era in engleza…

ps 3: Din lipsa de inspiratie nu am gasit alt titlu. Sau poate pentru ca titlul este indeajuns de cuprinzator incat sa nu fie alterat.

Comments

comments

6 thoughts on “Amour

  1. Pingback: Love building

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !