Am invatat Facebook ads

Am invatat Facebook ads

 

 

Stirea nu este ca am facut 2.000 de like-uri pe pagina de facebook a blogului. Stirea nu este ca a fost share-uit de zeci de ori articolul dedicat zilei blogului meu. Stirea este, de fapt, ca am invatat facebook ads. Sa va explic pe larg…

Intai si intai, mi-am propus sa ma promovez. Lumea ajunge, cumva, la blogul meu, dar trebuie sa fac ceva sa aunga mai multa lume aici. Nu stiu ce parere aveti voi, dar din punctul MEU de vedere am progresat mult la capitolul calitate. Voi trebuie sa spuneti asta.

Statisticile arata, insa, rau. Si nu arata rau efectiv, ci arata rau din alt motiv: am facut progrese pe multe planuri, am colaborari noi, am ajuns pana si la Cluj datorita blogului meu. Insa numarul de unici refuza sa creasca, putand spune chiar ca scade. E adevarat, scaderea este relativa, trebuie sa avem un etalon bun. In medie, ca sa zic asa, de peste 1 an nu am mai crescut aproape deloc.

Pe de alta parte, exista multe instrumente de care ar trebui sa ma folosesc si pe care NU STIU sa le folosesc. Da, asta e buba. Bani poate fac rost de o reclama, vad eu cum. Insa IN CE sa bag bani, ca nu stiu. Nu e nici macar vorba de suma in sine, ci de idee: arunci cu banii pe fereastra (multi sau putini, dar sunt inutili) sau ii investesti cu cap.

Asa ca am decis: voi invata Facebook Ads. Am rugat 2 amice care se pricep sa ma invete, mi-au aratat BAZELE, iar apoi am zis ca ma descurc singur. Imi mai zic ori arata cateva chestii, dar de invatat eu invat cel mai bine TESTAND. E drept, #PeBaniiMei, dar invat. Pun o campanie si vad ce succes are. Vad ce poze au succes, ce poze ar trebui sa mai bag, ce slogan e bun. Invat multe. Da, am avut si inca am profesori, dar doar pentru psihicul meu (ma simt mult mai bine sa stiu ca am pe cine intreba; e o chestie de confort psihic).

Intr-un final pot spune ca am reusit. Nu stiu ce succes a avut campania mea, eu zic ca a avut, insa cea mai mare realizare este ca am invatat Facebook Ads. Nu stiu daca-mi va folosi la altceva in afara de promovarea propriului blog, dar ma bucur, totusi, pentru realizare.

Urmatorul pas ar fi promovarea in mediile offline. Nu radeti, se poate dovedi utila. Eu as incerca doar sa ii vad impactul. Vazusem pe undeva ca lumea este interesata. Iar in Bucuresti mai e cum mai e, dar in provincie cica e chiar eficient. De exemplu, la anul ma tenteaza sa merg si la TIFF si la FITs, iar p-atunci sa bag reclama in ziarele locale. Sa bag publicitate in ziarul Tribuna Sibiu ori in alte ziare locale. Vorbind despre orasul lor, sibienii ar putea deveni interesati. La fel si in Cluj, intr-un ziar local.

E drept, exista si aici cateva smecherii pe care ar trebui sa le invat. Nu le cunosc inca, dar trebuie sa le invat cat de curand.

Am invatat Facebook ads, am mai multe like-uri la pagina blogului si mi-au crescut interactiunile pe acea pagina. Daca s-ar traduce, cat de curand, si in mai multi (MULT mai multi) vizitatori pe blog ar fi ideal. Mai am de asteptat ­čÖé Iar offline-ul cat de curand, ca e important si el. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

2 thoughts on “Am invatat Facebook ads

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !