Am aflat importanta unui net bun

Am aflat importanta unui net bun

 

 

Introducere Am aflat importanta unui net bun

Nu sunt Tony Poptamas, insa fraza de mai sus suna precum cele ale acestuia. Am avut probleme cu netul cateva saptamani, in sfarsit le-am rezolvat. Motivul: aveam un net de cartier (fix ala bagat acum aproape 11 ani), iar lucrarile de reabilitare din bloc au afectat iremediabil reteaua. Acum am trecut pe RDS, cel mai laudat net, dar asta dupa ce m-am chinuit cateva zile bune cu net de pe stick.

Am fost ajutat in acest sens de catre Iulia si Daniela. Insa din cauza netului prost activitatea mea online a fost afectata serios.

Maslow Internet

Efectele unui internet slab

Sa va zic ce nu poti face cu un internet slab? Apai nu poti face multe:

  • Nu poti vedea filme. Nu dati cu pietre, nu la cele ilegale ma refer, ci la platforme tip HBO GO, unde chiar iti trebuie conexiune. Ok, nici nu poti descarca filme piratate, dar aia nici n-am incercat.
  • Nu te poti juca online pe consola. La dracu’, am PlayStation 4 si l-am lasat sa se odihneasca vreo 3 saptamani. Printre primele lucruri pe care le-am facut atunci cand mi-am venit netul cel nou a fost sa bag 2 meciuri de FIFA.
  • Am scris mai putine articole pe blog/uri decat scriu in mod normal. Pozele le descarcam greu, timpul dedicat fiecarui articol crestea, la fel si enervarea mea. Am ratat articole despre 3 conferinte foarte misto la care am asistat (Seria conferintelor Smark, Future of Media si Food Bloggers; imi cer scuze organizatorilor pentru acest lucru), am ratat un articol misto despre Mandruta (e in draft, dar s-a racit subiectul; totusi, pot spune ca Mandruta ARE DREPTATE intr-o privinta: postarile editate nu fac aproape deloc trafic pe facebook), sunt in urma cu articolele despre filme si teatru (vreo 3 spectacole de teatru si 3 filme, doar atat),
  • Am stat mai putin pe facebook. Ajunsesem sa fiu dat disparut. Credea lumea ca sunt bolnav.
  • Mi-am folosit intens traficul de net de pe telefon. Am ajuns sa am si cost suplimentar (vreo 2 euro, nu mult, dar ca idee nu mai avusesem cost suplimentar de mult timp).
  • Ajunsesem sa apreciez locatiile cu wi-fi: puteam sa-mi fac si eu actualizarile la net.
Am netul ala de 300 de la RDS. Mentionez, insa, ca laptopul este in camera cu routerul
Am netul ala de 300 de la RDS. Mentionez, insa, ca laptopul este in camera cu routerul

Concluzii

Am aflat importanta unui net bun. Mi-am dat seama cat de misto e netul rapid abia atunci cand nu l-am mai avut. Mi-am dat seama cat de dependent am devenit de un net rapid. Si mi-am dat seama ca, intr-un fel, decat sa ai un net lent mai bine gaseste-ti alta preocupare (solutia pentru a te apuca de citit carti? ia-ti un net super-lent: dupa 2 zile de enervare te vei cufunda in lectura garantat). Unele dintre articolele restante le voi publica, totusi. Sa vedem pe care si cand voi face asta.  Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Fast Internet

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !