De la altii: Altfel – cuvantul cheie in marketing

“Altfel” – cuvantul cheie in marketing

 

Poate nu multi dintre voi stiu cu ce se mananca marketingul si de ce este atat de important pentru firma voastra. Prin definitie, conceptul de marketing inseamna potrivirea dintre nevoile clientilor actuali si potentiali cu scopurile organizatiei prin intermediul schimburilor, fie vanzare-cumparare, relatii dintre public si organizatie sau altele. Pe intelesul tuturor, concept marketing impaca si capra si varza, si firma si clientii. Partea tare la marketing, si aici cunoscatorii stiu despre ce vorbesc, e ca te poti juca cu o gramada de metode si idei pentru a impresiona si pentru a convinge. Poti incalca limite si ai certitudinea ca mereu vei fi mai bun decat cei dinaintea ta.

Altfel Lorenzo Cristian

Poti sa alegi o idee traditionala si conservatoare dar asta nu iti va oferi aceleasi rezultate ca si un concept marketing inovator si modern, care e putin probabil sa mai fi trecut prin capul cuiva. Sa recunoastem, noi, oamenii, suntem impresionati de nou, suntem convinsi de ceva misterios si cumparam imediat atunci cand vedem o vedeta care face reclama unui produs. Nu e nimic gresit in asta, e firea oamenilor si e un lucru testat si confirmat de mii de cercetatori. Sa nu ne mai ascundem dupa deget.

Intr-un astfel de domeniu, atat de vast, e usor sa te ciocnesti de alte idei care au fost puse la un moment dat in practica. Partea buna pentru Romania e ca ofera o piata inca tanara pentru ideile de marketing. Partea proasta e scepticismul si limitele fie ele de ce natura ar fi. Pana ce firmele se conving ca intr-adevar ideea ta functioneaza de minune, oamenii inteligenti care actioneaza mai repede o iau inainte si ideea nu mai surprinde atat de bine.

Am ales sa prezint un concept marketing altfel aparut de curand in Romania. Nu stiu cati dintre voi v-ati gandit vreodata la cat de utile ar fi spectacolele de magie fie pentru promovarea firmei, a unui produs sau lansare, fie pentru o intampinare memorabila a clientilor. Lorenzo Cristian, pe care probabil ca il stiti deja, a venit cu ideea asta geniala. Exista o vorba in acest domeniu, “keep it simple”. El si-a dat seama ca trebuie sa-ti amintesti de importanta contactului direct cu publicul, de faptul ca sentimentele lui primeaza si abia apoi apar rezultatele in vanzari. Mai mult, o persoana care asista si filmeaza la un astfel de spectacol de magie devine reprezentant al firmei pe retelele de socializare.

Mi se pare una dintre cele mai inovatoare idei din marketingul romanesc de la ora actuala, tocmai de aceea nu m-am putut abtine sa nu scriu acest articol care se adreseaza atat specialistilor din domeniu cat si reprezentantilor firmelor care isi doresc un concept marketing interesant, care se preteaza unor afaceri variate. Unor afaceri ALTFEL.

Comments

comments

One thought on “De la altii: Altfel – cuvantul cheie in marketing

  1. Reclama e sufletul comenrtului. Vorba asta o stia si bunica. Astazi acest concept s-a transformat intr-o adevarata stiinta, numita Marketing. 😉

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !