Allview AX2 Frenzy

Nu este prima oara cand scriu despre Allview. Probabil nu ultima. Data trecut aam scris despre un telefon smart dual-sim, P5, de data asta voi scrie despre o tableta.

Ok, o sa trecem peste faptul ca in general nu gust tabletele. Pentru mine sunt inutile, pentru unii sunt ceva util. Au publicul lor (din ce in ce mai numeros), deci nu pot fi ignorate ca si device-uri. Motivele nu le invoc aici.

Tableta aleasa astazi este Allview AX2 Frenzy, ultima produsa de Allview, promovata pentru prima oara la CeBIT 2013, cel mai mare targ de tehnologie din lume, care se desfasoara la Hanover intre 5-9 Martie. Pana sa prezint caracteristicile ei de baza, mentionez 4 aspecte (Foarte importante):

1. Nu a fost anuntat pretul ei. Si este foarte important pentru ca Allview are ca principal argument pretul. Face tablete comparabile ca si caracteristici cu cele de top, insa mult mai ieftine.

2. Un device este judecat si din punctul de vedere al durabilitatii. Inca nu am aflat cat de durabila e (poate este din aceea care te tine 5 ani, dar poate sa te tina si 3 luni; nu avem inca de unde sa stim).

3. Nu a fost testata pentru a sti cum tine bateria (in conditii de folosire cu 3G & stuff). Producatorul spune 5 ore, dar oare cum difera in functie de: ne jucam vs stam pe net; ne uitam la un film ori ascultam muzica.

4. Pentru ca n-a fost testata nu se stie cat de bine merge toch-screen-ul. Acesta difera de la device la device. La unele merge perfect, la altele greoi. Trebuie testata pentru a putea spune cum merge la aceasta tableta.

Nu trebuie ignorate aceste aspecte sub nicio forma.

Acum cateva cuvinte despre ea. Repet, opiniile sunt bazate pe specificatiile oficiale date de producator:

1. Este o tableta de 7 inci, dimensiunea ideala pentru o tableta (dupa unii). Ce e sub 7 inci deja nu mai e tableta, iar ce e peste deja e prea mult.

2. Sistemul de operare Android (ultima versiune) este deja o obisnuinta pentru multi dintre noi. SUntem obisnuiti, avem tona de aplicatii (foarte multe gratuite), deci e perfect. Nu e de lauda neaparat, nu e singura tableta cu asa ceva, e doar ceva firesc.

3. Procesorul de 1GHz si memorie ram de 512. Ar fi mers, recunosc, 1gb ram, dar nu se misca rau nici cu 512. Se simte diferenta, dar na. Daca n-o folosim la chestii avansate ne ajung si cei 512.

4. Are GPS, are bluetooth (unele telefoane care se dau destepte nu au asa ceva) si casti cu mufa normala (de 3.5 mm).

5. Ca si design arata bine. Nu te da pe spate, dar e foarte important ca nu are acel look low-cost cu care ne asteapta foarte multe tablete si chiar telefoane. N-are pe spate un fruct sau cine stie ce alt simbol valoros, dar nu te faci de ras cu ea:

6. Are preinstalata o aplicatie Gameloft + cateva jocuri preinstalate. Nu stiu daca acea aplicatie este disponibila pentru toti posesorii de Android si in ce conditii, dar producatorul se lauda cu asa ceva. Asa ca banuiesc ca e ceva de bine.

7. Are 2 camere si poate sa redea filme hd. De retinut.

Este per total o tableta de luat in seama. Nu este cea mai buna, nu este de fite, dar isi face treaba. Si cel mai probabil va sta foarte bine la capitolul pret. Daca vreunul din voi o va cumpara rog sa dea de veste.

Salutari BLOGOSOFERICE tuturor!

ps: Daca nu stiati deja, va repet: Allview este o firma romaneasca din Brasov ce produce device-urile in China. Insa toate sunt gandite si proiectate in Romania.

Comments

comments

One thought on “Allview AX2 Frenzy

  1. am achizitionat acest model in ideea de a o utiliza in aproape orice (jocuri, aplicatii, browsing, citit carti online, editare documente, ascultare muzica). Nu sunt dezamagit de alegerea facuta! Stabilitatea sistemului de operare, dar si calitatea imaginii nu tradeaza faptul ca este un dispozitiv de calitate. Sunetul redat printr-o pereche de casti nu lasa de dorit.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !