All in sau accesorii separate?

All in sau accesorii separate?

 

Nu prea ma pricep foarte bine la chestiile de prin bucatarie. Nu este chiar specialitatea mea, desi nu sunt chiar strain de acel loc.

Nu despre cum gatesc eu si cat de rar o fac voi scrie mai jos, ci despre chestiile utile prin bucatarie. Asadar, ca-n multe cazuri, multi isi pun intrebarea cum este preferabil: un robot de bucatarie, un all in, mare si bun la toate, ori aparate specializate pentru fiecare chestie in parte? De exemplu un storcator fructe si legume, o masina de tocat, un mixer… Sa va dau cateva argumente:

1. Robotul de bucatarie e unul singur. Daca n-ai spatiu de depozitare e o solutie mai buna.

2. Aparatele distincte sunt mai usor de folosit si consuma mai putin timp. Sa instalezi ditamai robotul doar pentru a stoarce niste fructe? Si apoi sa il speli, sa il pui la loc?? Hmm, mai bine un storcator fructe specializat.

3. Ca pret, iesi mai ieftin luand un singur aparat. Fiecare aparat in parte, storcatorul, tocataroul, mixerul, costa ceva.

4. Daca gatesc mai multi in bucatarie, va fi mai eficient daca exista mai multe aparate. Unul singur ar insemna faptul ca, desi sunt doi, trebuie sa se astepte unul pe altul.

5. Aparatele distincte fac, totusi, o treaba mai buna. Un storcator de fructe distinct va stoarce fructele mult mai bine si mai eficient decat un robot.

6. Daca nu ar fi utile aparatele separate, de ce s-ar mai inventa? De ce marile firme nu ar face doar roboti de bucatarie? Cineva, totusi, le cumpara.

7. Nu in ultimul rand, este vorba de obisnuinta. Daca tu esti obisnuit sa pui storcatorul dimineata (nu conteaza marca), nu te poti dezobisnui si apoi, brusc, sa folosesti robotul. E ilogic.

E alegerea ta. Nici una nu este, din start, o alegere buna sau proasta. All in sau accesorii separate? Hai, acum ziceti voi ­čÖé Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Comments

comments

2 thoughts on “All in sau accesorii separate?

  1. Pingback: All in sau accesorii separate?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !