De la altii: Alergatul – Efecte fizice si psihice

Alergatul – Efecte fizice si psihice

 

Alergatul e un mod grozav de a face miscare si de a te mentine in forma, dar pe langa aceste beneficii este si o practica care te ajuta sa te eliberezi de stres, frustrare si emotii negative. Dupa ce incepi sa alergi, incet, incet intri intr-un ritm, un ritm care te sustine pana la un punct.

Parca alergi din inertie la un moment dat. Dar cu mintea detasata de corp, alergand de parca ar veni lupii dupa tine, poti sa cedezi brusc la un moment dat. Energizante pentru alergat gasesti la Fight Life, sunt foarte utile, fiind doar shot-uri mici sunt usor de transportat si au un efect imediat. Nu o sa te simti ingreunat dupa ce le iei, pentru ca shot-ul de Fight Life va fi absorbit rapid in corp, are doar 25 de ml.

Alergatul

Alergatul e unul din sporturile de baza (sport poate nici nu e cuvantul potrivit), una din activitatile de baza in care tot corpul tau este in miscare, in care iti lucrezi muschii, iti cresti rezistenta si iti eliberezi mintea. Baschet joci pe terenul de baschet, fotbal pe terenul de fotbal, inoti in bazin, faci sala la sala, fiecare sport sau activitate sportiva cu zona sa, insa alergatul nu tine de nimic, doar de tine si de drumul pe care il alegi. Poti sa alergi in parc, in padure, pe strazi, in parcari, in jurul blocului si asa mai departe, oriunde, oricand. Energie doar sa ai iar pentru asta exista energizante pentru alergat.

Pe plan fizic, efectele sunt cunoscute si vizibile chiar, iti pastrezi sanatatea, ai un sistem imunitar mai bun, reduci riscul de infarct si, evident, te pastrezi in forma sau slabesti. E un mod excelent de a arde caloriile extra. Din punct de vedere statistic, alergatul este al doilea cel mai eficient mod de a arde calorii, dupa ski. Acestea sunt efectele fizice, insa cele psihice sunt si mai importante, mai ales in lumea noastra agitata, cu zile mereu pline de stres si frustrare, fie la munca sau acasa.

Stresul este o problema pe care o are toata lumea, una care deseori este ignorata, a carei efecte sunt lasate la o parte, ca “trece”. Insa doar pentru ca ignoram un lucru, nu inseamna ca va disparea. Cand alergi iti fortezi corpul, il supui la un efort suplimentar. Toate eforturile tale se axeaza pe inca un pas si inca un pas, iar tot bagajul emotional negativ nu dispare, dar isi pierde din importanta.

O tura lunga de alergat topeste nu doar calorii si grasime dar si frustrari, merita sa incerci cel putin sa faci alergatul o parte din viata ta. Nu lasa lipsa de energie sa te descurajeze, de asta exista energizante pentru alergat Fight Life.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !