Aglomeratie

Traim un paradox: populatia Romaniei scade insa populatia Bucurestiului creste. Atat cea efectiva, cat si cea din statistici. Din ce in ce mai multi oameni vin in Bucuresti, considerand acest oras ca fiind un El-Dorado. Din acest motiv in Bucuresti se construieste. Suntem asaltati de anunturi cu Apartamente noi Bucuresti. Le vedem pe strada, in RATB, la televizor si pe net. Se construieste mult, habar n-am insa cat de bine se construieste (a fost un scandal cu un bloc al fratilor Negoita, scandal aplanat destul de repede).

Efectul vizibil? O aglomeratie de nedescris in oras. E adevarat, blocajul nu mai e la fel ca prin 2007-2008 (anul de varf al blocajelor in trafic), insa p-acolo.

Se construieste mult insa apartamentele raman scumpe. Enorm de scumpe. Motivele sunt evidente:
1. Le cumpara intermediarii pentru a le inchiria. Sau a le revinde.
2. S-a construit foarte mult prin anii 70, insa acele apartamente deja au devenit vechi si nesigure. Lumea le prefera pe cele noi, iar cele din anii 80 sunt scumpe. In anii 90 nu s-a construit mai nimic, asa ca traiasca apartamentele noi.
3. Bancile, contrar asteptarilor, acorda credite relativ usor. Nu la fel de usor ca-n 2006, dar tot usor. Platesti tu cumva rata aia …
4. Foarte important: gagicile de Bucuresti doresc gagii cu apartament propriu. Nu suporta „chiriasi”.

Se spune ca preturile sunt totusi in scadere si ca nu demult erau preturi mult mai mari. Nu ca ne-ar incalzi asta cu ceva in cazul in care n-am avea bani sa ne cumparam apartament.

Legat de aglomeratie ramane cum am stabilit: ne vom sufoca de atatia bucuresteni. Nu-s de condamnat oamenii, poate intr-adevar in alte orase de provincie nu ai nicio sansa de afirmare.

Si tot legat de aglomeratie, faza petrecuta in RATB (povestita de cinevA): cica vrea sa se urce-n RATB o baba si nu poate. Incepe sa zica: studentii astia se urca in autobuz cand pot linistiti sa mearga cu metroul…eu as merge cu metroul, dar nu am gratis pe el. Si ar trebui sa am intaietate in fata lor, io-s nascuta aici in Bucuresti, nu ca astia veniti de 1-2 ani…

Salutari BLOGOSFERICE tuturor si astept o aglomeratie de comentarii ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !