After hours – 9G la TNB

After hours – 9G la TNB

 

 

Cel mai greu imi este sa scriu despre spectacolele simple, care-mi plac. Un simplu: mi-a placut, il recomand, este ceva nedemn pentru blogul meu. Spoilerele le urasc, deci si aceasta posibilitate o exclud.

Ce as putea, totusi, sa spun despre un spectacol cu 2 actori, o discutie despre tot si despre toate pe care au o au doi barbati intr-o carciuma? Totul este simplu, decorul este minimalist, din cand in cand mai vedem pe ecranul din spate niste imagini.

After Hours POSTER

Totusi, fix simplitatea asta, fix absenta briz-briz-urilor, fix banalitatea asta aparenta, sunt atuu-urile spectacolului After Hours. Doi barbati banali, aproape stereotipici, interpretati excelent, dau savoare spectacolului. Fara personaje pozitive sau negative, fara sa empatizezi cu unul in dauna celuilalt, fara eroi si anti-eroi, doar oameni. Indiferent de meserie, de venituri ori de statutul marital, barbatii se comporta aproape la fel. „M-am dus la curve si cand eram insurat.”

Radu Iacoban este aici regizor, cariera sa teatrala osciland intre rolul de actor si cel de regizor. Intr-un singur spectacol, Carpathian Garden, el are dublul rol de actor si regizor, in celelalte spectacole il putem analiza distinct, dintr-o singura perspectiva. Cumva, cred ca acest balet permanent intre cele 2 posturi il ajuta pe tanarul Radu Iacoban, experienta acumulata ca actor fiind folosita ca regizor.

Pe Catalin Babliuc l-am vazut ultima oara la Undercloud, in Box FM, un spectacol regizat de acelasi Radu Iacoban. Se pare ca regia acestuia din urma ii prieste lui Catalin, cele 2 roluri i se potrivesc manusa.

After Hours Catalin Babliuc

In celalalt rol il avem pe Conrad Mericoffer ori pe Anghel Damian. Cumva, Catalin Babliuc tinde sa monopolizeze spectacolul, sa-l eclipseze pe colegul sau de scena. Intr-un fel, rolul dublu cam la asta ma duce cu gandul: in locul lui Babliuc poate fi oricine, el este vioara intai in spectacol.

After Hours, dupa un text de Radu Iacoban, se joaca la TNB (in sala mica), fiind in categoria 9G (Noua Generatie la TNB). Un spectacol facut de tineri pentru tineri. Sunt curios, la modul sincer, cum privesc acest spectacol pasionatii de teatru trecuti de 50 de ani.

After Hours

Despre After Hours mai gasiti articole in Ziarul Metropolis (scris de Andrei Craciun), Port.Ro, Yorick.ro si Revista Teatrala Radio. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

One thought on “After hours – 9G la TNB

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !