De la altii: Consuma afine si iti vei imbunatati memoria

Consuma afine si iti vei imbunatati memoria

 

 

In ceea ce priveste consumul de fructe in randul romanilor din ziua de azi, afinele nu se bucura de o popularitate prea mare. Chiar daca nu sunt populare si nu se gasesc pe masa noastra, afinele sunt unele din cele mai sanatoase fructe, avand una din cele mai mari capacitati antioxidante printre toate fructele, legumele si condimentele pe care le consumam. Antioxidantii sunt esentiali pentru a ne mentine sanatatea, ajuta la combaterea radicalilor liberi care pot afecta structura celulelor, dar si ADN-ul. Datorita acestor beneficii, fructele de afin sunt recomandate a fi consumate cat mai des, proaspete. Desi aven tendinta de a le consuma incorporate in deserturi coapte, ca si celelalte fructe, afinele crude vor oferi mai multa aroma si cele mai mari beneficii nutritionale.

Afine

Afinele sunt fructe care provin din America, fiind consumate de amerindieni de sute de ai. Acum, toata lumea de bucura de beneficiile si gustul dulce acrisor al acestor fructe mici si albastre.

Cu totii cunoastem cateva din beneficiile pe care ni le poate aduce consumul de afine. Dupa multi ani de cercetare asupra antioxidantilor din afine si a potentialului beneficiilor lor pentru sistemul nervos si pentru sanatatea creierului, studiile realizate au dus la concluzia ca fructele de afin pot imbunatati memoria. Intr-un studiu care a implicat adulti in varsta a aratat ca 12 saptamani de consum zilnic de afine a fost suficient pentru a imbunatati scorurile pe doua teste diferite ale functiei cognitive, inclusiv memoria. In urma acestui studiu cercetatorii s-au aratat foarte multumiti si au sugerat ca s-ar putea dovedi ca fructele de afin ar putea fi benefice nu numai pentru imbunatatirea memoriei dar si pentru incetinirea sau amanarea debutului altor probleme cognitive aparute odata cu inaintarea in varsta.

Cu siguranta acest studiu ne va determina sa apreciem mai mult calitatile acestor fructe, insa am fi tentati sa spunem ca am putea sa consumam aceste fructe doar in sezonul lor. Ei bine, tot cercetatorii ne vin in ajutor si ne spun ca putem ingheta afinele fara a deteriora prea mult antioxidantii si substantele nutritive. Dupa congelarea afinelor la temperaturi de -17 grade Celsius sau mai mici, pentru perioade lungi de timp, intre 3 si 6 luni, cercetatorii au descoperit o scadere neseminificativa a proprietatilor acestor fructe. Aceasta descoperire este o veste buna pentru oricine creste sau cumpara afine de padure proaspete sa se bucure de ele pe tot parcursul anului.

Cu siguranta fructele de afin sunt extraordinare pentru a preveni si a ajuta organismul sa lupte impotriva altor boli. Fie ca le consumi dimineata in cereale sau in smoothieuri, sau pur si simplu, asa proaspete, incearca sa le incluzi in dieta ta. Dupa cum vezi au o multime de beneficii, de ce nu ai profita si tu de ele?

S.C. Renard Olunden S.R.L.

FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341

Phone: 0740.393.238

Consuma afine si iti vei imbunatati memoria – articol venit pe adresa contact arond emilcalinescu punct eu. Daca vrei ca si articolul tau sa apara pe unul dintre blogurile mele, nu ezita sa ma contactezi. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !