Afilierile sunt o modalitate de a ajuta bloggerii

Afilierile sunt o modalitate de a ajuta bloggerii

 

Gata. Intru in randul lumii. Am o pagina de afilieri, care se va actualiza constant. Si, daca tot am pornit-o (de fapt, ea era de ceva timp acolo, dar era privata, acum am scos-o la lumina), zic sa va vorbesc nitel despre afilieri. Mentionez din start ca toate link-urile din acest articol sunt afiliate (cu exceptia celui de mai sus, care va duce catre pagina de afilieri).

Asadar, la ce-s bune afilierile? Te imbogatesti din ele? Poti trai doar din ele? Cat de mult trebuie sa te strofoci pentru ele?

Raspunsul este, ca de fiecare data, si da si nu. Sunt unii care s-au imbogatit, sunt unii care traiesc din ele, doar ca aici tine de fiecare. Si de nisa fiecaruia.

Cei din zona IT, de exemplu, fac review al unui produs si ii pun link de afiliat. Daca respectivul ti-a prezentat profesionist produsul si te-a convins sa-l cumperi, ti se pare firesc sa primeasca ceva pentru munca lui. Culmea, si mie.

La fel stau lucrurile si-n cazul bloggerilor de lectura. Doar ca, vedeti voi, o carte costa uneori si 20 de lei. Din 20 de lei bloggerul obtine maximum 10%, adica 2 lei. Pe romaneste, unul castiga de zeci de ori mai putin decat celalalt, desi munca e cam aceeasi. Discriminare, ca sa zic asa.

In cazul bloggerilor generalisti lucrurile stau la fel. Ma rog, unii reusesc sa scoata ceva bani din afilieri, altii insa mai deloc. Eu sunt in a doua categorie si incerc sa rectific asta.

Nu, prin acest articol nu cersesc. Prin acest articol atrag pur si simplu atentia: daca-ti place ce citesti (acest blog sau alte bloguri pe care le detin) si faci acest lucru in mod gratuit, ar trebui, cumva, sa incerci sa rasplatesti munca celui care se ocupa de blogurile in cauza. Cand scriu advertoriale e nasol, strica feng-shui-ul blogului. Uneori, recunosc, asa se intampla, insa alta solutie n-am. Pun in dreapta niste link-uri, pun un advertorial si, daca am noroc, fac ceva vanzari prin afilieri.

Da, daca doriti, puteti intra pe pagina de afilieri (e frumos, sus, prima dintre ele) si faceti click pe unul dintre acele magazine. Daca de obicei cumparati de la Elefant, puteti face click si din ceea ce cumparati imi revine si mie ceva. Voi nu platiti nimic in plus. Apropo, Elefant are azi reducere de 50% la mii de carti #pebune

Nu dati nici macar 1 leu de la voi. Pur si simplu Elefant, din ceea ce cumparati, imi va da mie ceva. Si nu sunt doar ei acolo. Despre Elefant voi scrie oricum un articol distinct.

Elefant LOGO

E drept, momentan lista e ordonata pur alfabetic. Am pus acolo si magazine pe care, probabil, le voi scoate. Cateva magazine bulgaresti de exemplu, na, care s-au gasit la 2performant (apropo, si asta e link afiliat, daca va faceti cont la ei prin intermediul meu primesc ceva, aici chiar nu stiu cat). Legat de site-uri bulgaresti, o chestie simpatica: se regasesc, acolo in listuta mea, atat Kalapod.RO, cat si Kalapod.BG. Repet, voi aranja mai frumos respectiva lista (voi separa pe categorii, multe voi face), insa pana atunci ea este strict alfabetica. Si se va actualiza constant.

Ce imi propun cu aceste afilieli? Pai cate un pic, cate un pic, sa se faca macar 100 de lei lunar. Asta e targetul meu. Pe carti (ca d-aici am majoritatea click-urilor, datorita profilului blogurilor mele) vin comisioane minuscule, de cativa lei. Dar adunate…

Iar de acum inainte fiecare link afiliat va fi semnalat ca atare (cu link catre pagina de afilieri si catre acest articol, pentru a intelege cum sta treaba). Am incercat si fara sa anunt, efectul a fost zero.

De fapt, problema mea, de fapt a blogurilor mele, este ca cititorii mei sunt pasivi. Ei intra, citesc, apoi pleaca. Poate se vor schimba lucrurile in timp.

Sursa foto (link neafiliat, e doar un articol)
Sursa foto (link neafiliat, e doar un articol)

In final, amintesc un singur lucru, fara sa-l discut pe larg: de multe ori ideea de afiliere nu-mi inspira incredere. Vorbesc de bannere in special, nu de link-uri. La ce ma refer: sa zicem ca e o campanie misto la Adevarul Shop (magazin generalist, are absolut de toate).  Campania aia e anuntata de zece bloggeri. Tu o vezi la unul, o vezi la altul, o vezi la altul, insa cumperi de la unul singur. E drept, se spune ca intr-un final se compenseaza, dar oare chiar asa este? Eu prefer link-urile, prefer ca tu, cititorule, sa faci click pe afilierile mele in cunostinta de cauza.

Inchei cu titlul: Afilierile sunt o modalitate de a ajuta bloggerii. Blogul este gratuit, deci trebuie gasita o modalitate prin care el, bloggerul, sa castige bani. Iar aceasta este una dintre ele, una cu costuri 0 pentru cititor. Salutari (NE)AFILIATE tuturor!

 

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !