Aerul conditionat este mai ieftin decat … crezi!

E. ON. COOL aerul conditionat de la 113 lei

Articolul precedent este (tot) despre aerul conditionat. Nu vreau sa-l contrazic, nu vreau sa-mi pun cenusa-n cap, ci vreau sa subliniez un lucru pe care din pacate l-am omis: aerul conditionat este mai ieftin decat … crezi. Este, de fapt, mai ieftin decat … orice.

Caci trebuie sa va spun un lucru: majoritatea oamenilor incearca sa se racoreasca. Putini, extrem de putini, functioneaza mai bine la temperaturi ridicate, insa restul oamenilor, cei normali, incearca sa se racoreasca. Si o fac in felul lor.

Unii se duc toata vara la terase, seara de seara, incercand sa se racoreasca cu beri si sucuri reci. Si inghetate. Toate astea costa, in cazul in care nu stiati.

Unii se duc la piscine si stranduri. Nu zic, e misto si acolo, dar si astea costa.

Unii stau mai mult la serviciu pe timpul verii. Serios: un amic imi povestea despre o colega care vara vine in fiecare zi la 8 dimineata, chiar inainte, si pleaca pleaca dupa 7, deseori dupa 8, cand deja e racoare. Spunea ca ziua nu poate sta in garsoniera ei. Doar ca, stand pana atat de tarziu, era nevoita sa-si comande cina. Exclus sa gateasca la ea acasa pe caldura. Alte costuri, bineinteles.

Un alt amic imi povestea cate ventilatoare a schimbat, ca se tot stricau. La fiecare an mai lua unul. Ventilatoarele nu faceau mare lucru, el imi povestea cum si-l punea la picioare noaptea, sa aiba picioarele reci, chestie pe care am mai auzit-o.

O doamna in autobuz povestea in gura mare cum pune diverse cearsafuri in geam, musai umede. Tot ea povestea cum este nevoita sa-si spele zilnic toate hainele de stat prin casa, in weekend schimband chiar 2 randuri de haine. Detergentul costa, masina de spalat consuma atat curent, cat si apa, iar hainele se deterioreaza mai repede…

O alta amica, dornica de gatit, mi-a povestit cat de multe a inceput sa gateasca de cand si-a bagat aer conditionat. Pana atunci nu indraznea sa gateasca vara, nicidecum ceva care sa implice cuptorul. Economiile financiare sunt substantiale.

Avand in vedere toate acestea, puteti spune ca aerul conditionat este SCUMP? E drept, costul unui aer conditionat trebuie calculat in felul urmator: pretul de achizitie, costul de intretinere si consumul de curent.

Cei de la E. ON. propun pachetele E. ON. Cool, care pornesc de la suma de 113 lei/luna. Pachetul include un aer conditionat cu tehnologia inverter, montajul si intretinerea (curatarea) acestuia. Avansul este intotdeauna 0. Acum incercati sa calculati cati bani ati economi daca in casa voastra ar fi mai racoare.

Nu, asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai iesiti la terasa, ca nu trebuie sa mai mergeti la piscina ori ca nu mai trebuie sa comandati mancare. Economia este, insa, evidenta. Sa nu mai vorbesc de confortul sporit.

Eu inchei spunand doar atat: singurele electrocasnice cu adevarat indispensabile din casa mea sunt masina de spalat rufe si aerul conditionat.  Fara toate celelalte as putea trai, fara acestea nu. Iar ideea ca aerul conditionat este scump e doar un mit. Un mit istoric, as putea spune. Cine afirma asta traieste cu siguranta in trecut. Acum va las pe voi sa-mi spuneti daca aveti aer conditionat acasa si cum v-a schimbat el viata.

aerul conditionat de acasa E ON COOL

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !