Aeroportul Otopeni, parasutele si capsunarii

Aeroportul Otopeni este un loc unde ajungi doar daca ai nevoie. Nu este un obiectiv turistic (desi pentru unii e interesant), acolo ajung cei care au treaba efectiva. Ceilalti sunt neinteresati de ce se intampla acolo.

Din acest motiv, stirea ca aeroportul Baneasa s-a inchis (partial) a trecut neobservata. El efectiv nu este inchis, ci opereaza doar zboruri VIP. Au scos low-costurile de pe Baneasa si au lasat chestiile exclusiviste. Bine, alea sunt un pretext. Daca e sa ma intrebati pe mine, ar fi trebuit sa fie invers: omul sarac ar fi mai multumit cu aterizarea pe Baneasa, ca d-acolo ar putea lua inclusiv RATB pana acasa. „Exclusivistii” pot ateriza oriunde, ei au bani sa ajunga de oriunde acasa. Care casa nici macar nu este in toate cazurile in Bucuresti.

Cazul este „vechi”, dar astazi m-am confruntat cu el. Am fost pana la Aeroportul Otopeni sa-l duc pe fratimiu. Check-in-ul il facuse online, am mai asteptat nitel. La imbarcare insa era o coada IMENSA! Doamne, si ce coada. Asta pentru ca Aeroportul Otopeni nu este PREGATIT pentru atatea curse. A fost el modernizat, a fost el marit, dar nu este pregatit de atatea curse. Care curse low-cost, ca despre ele vorbim, merg aproape mereu pline. Spre deosebire de cele Tarom ori alte firme, „normale”, care nu se umplu intotdeauna. Lumea merge, de pe Aeroportul Otopeni, pana la Palermo de exemplu. Ori curse directe pana in cine stie ce orase spaniole.

Nu am nimic cu „capsunarii”. Nu este termen peiorativ. Dimpotriva, ei se chinuie acolo. Ei muncesc, aduc bani in tara si astfel Romania n-a dat inca faliment. Problema e la autoritati. Care au considerat ca locuitorii cartierului Baneasa trebuie sa aiba un somn linistit. De parca oamenii aia s-au mutat acum 100 de ani in Baneasa, iar aeroportul e construit de cativa ani. NU, ordinea a fost INVERSA. Da, acei oameni s-au mutat intr-o zona stiuta. STIAU ca e aeroport p-acolo. NU i-a interesat.

Legat de asta, imi amintesc o emisiune a lui Mircea Badea. Care facea o presupunere: pe la Baneasa stau cele care au legatura cu … aviatia, si anume parasutele. Nu va alarmati, nici parasuta nu e termen peiorativ. Parasuta e denumita persoana care practica parasutism. Parasutist/a este prea complicat de pronuntat.

Habar n-am ce se va intampla cu Aeroportul Baneasa. Nu m-ar deranja sa se construiasca un alt aeroport, undeva in alt colt al capitalei. Problema este ca s-a inchis DEODATA si ca din acest motiv s-a creat nitel haos pe Aeroportul Otopeni. Ma intreb oare cum o fi in perioada iunie-septembrie, cand sunt curse low-cost directe catre Antalya ori alte destinatii grecesti. Si cum o fi de Craciun ori de Paste.

Si pe bune acum: pe aeroportul ala vin si VIP-uri. Chiar si politicieni. Oare lor le convine?

In final, o alta nedumerire: am vazut COAFOR pe Otopeni. Era la terminalul PLECARI. Oare de ce te-ai duce la coafor pe aeroport? De acasa pana la aeroport ti s-a stricat parul, iar in avion nu e voie sa te vada lumea cu parul ciufulit? Pe bune, care e logica? Si economic se pare ca nu a fost o decizie gresita: erau persoane care ieseau d-acolo.

Salutari AERIENE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Aeroportul Otopeni, parasutele si capsunarii

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !