Advertorialele aduc trafic

Advertorialele aduc trafic

 

 

Circula cateva mituri in blogosfera. Trei mi se par relevante:

1. Google penalizeaza blogurile pline de advertoriale. Nu scrie multe advertoriale, ca nu e bine.

2. Advertorialele aduc trafic zero.

3. Advertorialele strica aspectul blogului.

Toate 3 sunt neadevarate, toate 3 sunt usor de combatut. Extrem de usor.

Intai si intai, pentru ca exista felurite tipuri de advertoriale. Cele proaste, pline de cuvinte cheie, cu 10 link-uri, sunt penalizate. La fel cum sunt penalizate reclamele la site-uri raufamate. E simplu. Banal de simplu.

Al treilea mit este iarasi usor de combatut. De fapt, suna cam asa: advertorialele strica aspectul blogului daca tu le scrii prost. Daca tu prin acele articole nu vrei sa aduci nimic. Daca le scrii doar ca sa fie scrise.

Da, ACELE advertoriale sunt proaste. Strica aspectul blogului. Advertorialele aduc trafic zero cand sunt proaste. Cand nu transmit nimic. Cand sunt de umplutura.

Cand sunt, insa, scrise bine, ele aduc trafic misto. Sa va explic ce fel de trafic aduc ele:

1. Intai si intai, daca este vorba de o firma care-si stie interesul, aceasta va promova acel articol pe propriile retele. Va fi promovat de angajatii acelei firme. Deci te vei duce intr-un public nou. Ei au tot interesul ca articolul tau sa fie promovat, sa fie vizualizat.

2. In al doilea rand, daca-i vorba de concursuri, ceilalti participanti vor citi articolul tau. Uneori, va fi vorba tot de public nou. De public in plus, pe care altfel nu-l aveai.

3. Daca e bine optimizat, iti va aduce trafic si pe termen lung.

Haideti sa va dau si un exemplu: am fost ofertat sa scriu despre un magazin airsoft pe Cinemil.RO. Articolul este ACESTA si are un trafic foarte bun. Aproape egal cu Gardienii Galaxiei. Magazinul, in sine, comercializeaza replici arme airsoft. Teoretic, nicio legatura cu filmele. Ce as fi putut eu scrie pe un blog de filme?

Dar v-ati gandit vreodata ca filmele se folosesc de aceste arme? Ca armele pe care le vedeti in filme nu sunt cele reale, ci sunt replici, copii fidele ale armelor adevarate? Am scris despre accidentul fatal patit de marele actor Brandon Lee la inceputul anilor 90. Am transmis ceva cu acel articol.

Nu va arat statisticile, insa credeti-ma pe cuvant: arata foarte bine. Si tot ce pot spera este sa ramana asa si pe termen lung.

Pot scrie advertoriale pe blogul de filme despre aproape orice. Filme, in fond, se fac despre orice. Insa NICIODATA nu voi scrie, pe blogul de filme, un articol care sa contina, de fapt, un comunicat de presa legat de lansarea unei cafetiere. Nu radeti, am vazut asa ceva. Nu stiu ce parere au cititorii acelor bloguri despre asa ceva, eu, insa, nu mi-i jignesc pe ai mei, oricat de multi sau putini ar fi la un moment dat.

Si, apropo, in cazul in care nu v-ati prins deja, si acesta este un advertorial. Tot unul care transmite ceva, tot unul care are o idee. Buna sau proasta, de acord sau nu cu ea, nu e important. In fond, voi, cititorii, decideti cat de bun sau de rau este un articol.

Iar daca ati apelat vreodata la magazinul online promovat, AirSoft.ro, rog sa dati de veste. Si s-o faceti indiferent daca aveti de spus lucruri bune ori lucruri rele. Informatia inseamna putere 🙂

Cum v-as putea argumenta altfel decat cu acest exemplu? Va indemn, totusi, daca sunteti bloggeri, sa va convingeti singuri: Advertorialele aduc trafic. Cel putin in cazul meu. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Advertorialele aduc trafic

  1. O zici de parca Sfintu’ Trafic e prima si singura chestie utila.

    Eu am vazut o alta chestie: pe un blog unde media de comentarii la articole personale sau de interes general este 5-10, media de comentarii la advertoriale este 0-2. Cu vedere inspre zero, mai degraba. Si am observat treaba asta la N bloguri.

    A, cautari din Google e foarte posibil sa ai. Desigur. Ca pina la urma tu promovezi un produs comercial, deci apari in rezultatele cautarii pe acele cuvinte-cheie (pe pagina a 3a, dar apari). Ca atare, vine trafic. Ei, aici vine intrebarea: ce fel de trafic e ala? Nu cumva vine omu’, citeste articolul, si pleaca? Cred c-am vazut vreo 3 blogheri capabili sa scrie un *advertorial* asa fain incit sa-si retina cititorul venit din Google.

    Asa ca … multumesc, dar un advertorial, daca nu-i exceptional scris, cam reprezinta balast pentru oamenii care te citesc cu oarecare constanta. Depinde si ce fel de trafic vrei tu, bine inteles. Daca vrei oamein multi, fara numar fara numar, sa poti vinde ideea ca tu ai cititori si deci au si altii motiv sa-si faca reclama la tine .. mna, desigur.

    Da’ nu cred ca-i singura abordare valida a bloghingului. Poate altii vor sa nu-si alunge cititorii vechi, de exemplu.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !