Admission – Admis pe pile

Acest articol ar putea fi scris in diverse moduri. De exemplu, daca as fi CanCan ori Libertatea as scrie UITE cum se intra la Princeton. Daca as fi Stirile PRoTV as scrie N-O SA-TI VINA SA CREZI CUM A INTRAT UN STUDENT LA PRINCETON. Antena 3 ar cere cu siguranta demisia lui Traian Basescu din acest motiv, iar evz/B1tv s-ar intreba, ipotetic: OARE ASA A INTRAT SI VICTOR PONTA LA DOCTORAT?

Titlul filmului ne-ar putea duce cu gandul la asta. Este insa ceva mai mult de atat. Avem 3 personaje principale in discutie, si restul care graviteaza in jurul lor. Avem pe Portia, o persoana sobra, cu studii superioare si cu un job stabil (lucra acolo de 16 ani). Si, cel mai important, era membra in comisia de admitere la aceasta prestigioasa universitate americana. Avem apoi pe profesorul si directorul Pressman, care conducea o scoala nitel diferita: incuraja auto-invatarea. Scoala era undeva izolata, intr-un peisaj tipic rural, profesorul ocupandu-se, in afara de condusul scolilor, si de ingrijirea unor animalute (scena cu vacuta care urma sa nasca este interesanta insa de la un punct incolo relativ scarboasa). Al III-lea personaj este Jeremiah Balakian, elev la scoala directorului de mai sus.

Filmul per total, ca si fir narativ si desfasurare, este placut, personajele principale (in special Portia) fiind relativ bine construite. Filmul pacatuieste insa la capitolul dialoguri, eu unul nu am gasit nicio replica memorabila in acest film (la o revedere a lui poate voi fi mai atent la replicile mamei Portiei). De asemenea, tot ca un fel de bila neagra pun si raritatea scenelor funny din film, nu d-alta, dar filmul este prezentat ca o comedie.

Repet, Admission – Admis pe pile este un film placut, energic si simpatic. O modalitate agreabila de petrecere a timpului liber. Era loc insa de mult mai bine, probabil de acest lucru fiind constienti si producatorii.

Admission – Admis pe pile este adus in Romania de RoImage 2000 si este de vineri in cinematografe.

Salutari PE PILE tuturor!

ps: Coincidenta simpatica ieri la vizionare. Era un afis pus: EVENIMENT PRIVAT – ADMIS PE PILE! Aha, deci au acces la eveniment doar cei cu pile #miseparecorect ­čÖé

Comments

comments

3 thoughts on “Admission – Admis pe pile

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !