Adio Alex Ferguson

Stirea numarul 1 din sport este retragerea logevivului antrenor al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson. Fie ca suntem fani sau nu ai lui Manchester United, cu totii il vom respecta cum se cuvine pe Sir Alex Ferguson.

Ce mi se pare mie interesant este modul in care este tratata aceasta retragere. Si va dau 3 exemple:

1. Unii fani o dau in glume. Glumele sunt la adresa lui Manchester, dar vizeaza si pe Ferguson. O atitudine normala, fie ca suntem de acord sau nu cu ea.

2. Fostii jucatori ai lui Manchester regreta retragerea acestuia si vorbesc la superlativ despre el. A fi insa socat de retragerea unui om totusi in varsta mi se pare ciudat. E un moment care trebuia sa vina (zic eu).

3. Presa insa pare ca se bucura. Probabil ei si-ar dori sa se schimbe antrenorii constant, iar postul de la Manchester era prea demult blocat. Probabil se vor bucura si cand va pleca Wenger de la Arsenal. Ce-i asta, sa nu scrie despre noul antrenor al lui Arsenal din vara?

Serios acum, ceva normal (retragerea unui om in varsta) devine super-subiect. Si culmea, este super-subiect si intr-o tara ca Romania.

Legat de impresii personale, va povestesc doar 3:

1. Nu eram mare fan Manchester, insa in finala din 1999 am tinut cu ei. Si m-am bucurat enorm de victoria lor contra lui Bayern. Eram mic insa d-atunci uram nemtii. Sentimentul s-a accentuat ulterior.

2. Eram fascinat de acea echipa a lui Manchester. Erau jocurile alea tip Football Manager (pe atunci Championship Manager) iar preferata mea era Manchester. Era si cea mai bogata p-atunci. Imi placea ca avea rezerve si tot. Iar pe fundal, la Championship Manager, erau jucatorii lui Manchester care se bucurau in 99. Mai ales dupa cele 2 goluri din prelungiri. Vai ce finala.

3. Anul trecut am tinut insa cu City. Iar victoria din prelungiri care i-a facut campioni mi-au amintit de finala din 99. Atunci Man Utd a castigat, acum a pierdut.

Si un ultim aspect: dupa ce va pleca si Wenger de la Arsenal probabil nu vor mai fi exemple de stabilitate in Anglia. Ca tot o bagau comentatorii cu Ferguson si Wenger atunci cand era dat afara un antrenor de pe la noi.

Totusi, indiferent cat de putin important ar fi blogul meu, trebuie sa spun un Adio Alex Ferguson (antrenorul). Tot respectul (chiar daca in ultima perioada nu mai eram fan Man Utd) si sunt tare curios cum va arata noul United.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps: El va ajunge director sportiv. Cam ce e Cornel Dinu la Dinamo. Oare-l vor acuza viitorii antrenori ai lui Manchester ca-i lucreaza si ca nimeni nu va avea liniste cat Ferguson va fi director la Club? #doarointrebare

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !