Adevarat a inviat

Adevarat a inviat este raspunsul „traditional” la formula de salut „Hristos a inviat”. Formula pe care n-o folosesc si n-o recomand. Si pe care o urasc din N si N motive.

Si totusi o folosesc. In oricare alte situatii. Unii zic ca imi place sa hulesc. Posibil. Imi place totusi cum suna.

Ce a mai inviat acum?Pai pc-ul meu. CEL VECHI! Sau, cum ar zice unii: singura nemuritoare a fost totdeauna prostia din capul meu.

Sa va zic cum sta treaba. Am folosit acest calculator ani buni. Multi-multi ani. Nu am bagat niciun ban in el, dar el mergea. La un moment dat , printr-o conjunctura favorabila, m-am improprietarit cu un pc nou. Ma rog, MAI nou. Asta a ramas de back-up. Am chemat un amic, reinstalasem windowsul (XP) si totul parea in regula. Ultima oara insa pc-ul avea probleme: se bloca constant. Aparent fara motiv.

Aflu acum ca de fapt o memorie ram nu era bine infipta. De fapt pc-ul nu are nimic. Sau aproape nimic. EL merge. Si pentru ca tot n-am mai scris demult de pe el (pe blogul cel nou NICIODATA), zic hai sa scriu un articol. Da, adevarat a inviat!

Sa va zic acum „farmecul” acestui pc:

1. Pe el am debutat in blogosfera. Primii mei pasi blogosferici de pe el au fost facuti.

2. Atatea si atatea ore si zile de jocuri. Mai ales de fotbal, gen football manager ori fifa. Chiar si meciurile de fifa, atat de multe, din pragul licentei, tot pe acest pc au avut loc.

3. Pc-ul asta are monitor CRT. UN MultiSync luat p-atunci la mana a II-a. Da semne de moarte, e muribund, dar inca respira. Cica are tub sony, pacat ca ecranul e zgariat maxim. Da are farmecul sau.
De asemenea, se spune ca pentru ochi e mai nesanatos decat un LCD. E ca-n aia cu alcoolu’ si apa: alcoolu’ te omoara? pai ce, apa te face nemuritor?

4. Are un mouse fara scroll. Da, derulez cu sagetile ori apasand pe mouse. Da e marfa si asa.

5. Are o tastatura veche, unde tastele se aud ca lumea. Exact cum imi place mie. Le urasc din suflet p-alea silentioase. Pe cele de laptop cu atat mai mult.

6. Are totusi unele probleme. De exemplu, pe blogul meu nu se incarca poza bagata de mine. Are problema de asemenea cu ora (n-o tine minte, i s-a dus bateria de bios), si are si unele chestii pe hard pe care nu le recunoaste. Si arata si o eroare cu nu stiu ce certificat expirat.

7. Si totusi imi place. Recunosc: nu l-as arunca in veci. Nici peste 50 de ani. Nici peste 70. Cum se uita acum unii la calculatoarele 486. Ori pentium 1. Asta e ceva ce e al meu. Si NU va fi aruncat. IN VECI!

8. Apropo de asta: are hardul de peste 10 ani si e mai bun decat hardul celuilalt, care a crapat. Cu tot cu date importante. Nici hardurile nu mai sunt ce-au fost.

Deci sa ne bucuram ca cu adevarat A INVIAT si salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !