Acum ori niciodata

Acum ori niciodata/Croieste-ti alta soarta/La care sa se inchine/Si cruzii tai DUSMANI! Nu despre Imnul Romaniei vreau sa scriu acum, ci despre spectacolul Acum ori Niciodata, vazut sambata seara la Teatrul Bulandra.

Spectacolul se bazeaza pe o reteta deja clasica, cu mici modificari: se ia una bucata cuplu aflat in pragul divortului, ambii soti avand pe cineva in asteptare. Ei trebuie sa faca pasul, sa puna piciorul in prag si sa spuna ca divorteaza, insa nu au curajul s-o faca. La aniversarea casatoriei lor isi invita cei mai buni prieteni: cel mai bun prieten al lui filtra demult cu sotia, iar cea mai buna prietena a ei filtra cu sotul. Ei erau, in fapt, persoanele care asteptau acest pas. Iar cei 2 se cunosteau, de fapt, dinainte … Patru persoane, fiecare avand legatura cu ceilalti, trebuind sa stea sub acelasi acoperis, fie si pentru cateva ore. Partea si mai interesanta este ca niciunul nu stia despre aventura celuilalt. Cum se va termina toata aceasta nebunie va las pe voi sa descoperiti ­čÖé

„Iubirea este o casatorie intima intre doi oameni, pe cand casatoria este publica”…

In spectacol veti auzi foarte multe replici si glume despre casatorie. Toate duc catre aceeasi concluzie: logica iti spune sa nu te casatoresti, nicio casatorie nu duce la nimic bun, intr-un caz fericit se termina in divort … Cu toate astea, acelasi barbat care sustine sus si tare ca a facut o mare greseala insurandu-se cade in genunchi in fata viitoarei sala cuceriri (poate si nevasta). Actionam cu mintea ori cu sufletul?

Eu insa, ca un hater veritabil, pot spune ca m-au uns pe suflet multe dintre replici. Totusi, exact ca-n spectacolul Acum ori niciodata, impotriva convingerilor mele si a logicii, candva ma voi insura. Nu ca mi-as dori ACUM acest lucru, dar sunt convins ca undeva in creierul fiecarui om este o circumvolutiune care-i intuneca intreaga ratiune si-l face sa se casatoareasca. Momentan acea circumvolutiune este pe stand-by la mine :))

Acum ori niciodata este, per total, o comedie reusita. Foloseste o reteta clasica, insa replicile si jocul scenic fac din acest spectacol unul cu adevarat agreabil. Poate fi vazuta la Teatrul Bulandra din Capitala, unde, de altfel, am vazut-o si eu.

Pozele sunt luate de pe profilul de fb al Asociatiei Inspira, cei care au produs Acum ori Niciodata. Dupa spectacol imi vine sa parafrazez o reclama celebra: Daca ai chef de-un spectacol teatral bun, cheama-l pe Varu sa te rezolve ­čÖé . Serban Pavlu, esti un actor foarte bun ­čÖé Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !