ACUM nu am bani. Dar maine?

ACUM nu am bani. Dar maine?

 

 

Aveti prieteni care va suna doar ca sa va ceara bani? „Auzi, nu ai si tu 20 de lei? Dar 50 de lei? Dar 100 de lei?”. Nimeni nu te suna sa-ti ceara direct 1000 de lei, insa treptat, prin invaluire, daca esti bun si milostiv, vor ajunge si acolo.

Ideea este, insa, alta: exista oameni care cheltuie mai mult decat castiga. Ei stiu ca MAINE vor lua salariul, insa ASTAZI trebuie sa dea o tona de bani. Habar n-am pe ce, pe telefon, pe haine, pe cine stie ce televizor. Cert este ca ei AU BANI, dar nu ACUM. Si apeleaza la prieteni. Constant. Zi de zi. Ma rog, luna de luna, ca nevoia acuta de bani vine fix inainte de salariu.

Acum, daca le zici prietenilor sa apeleze la imprumuturi d-alea oficiale, o sa te injure. Cica esti zgarcit, cica aia iau dobanzi, aia te suna apoi sa le dai banii…

Pai bine, prietene, cand te imprumuti, nu o faci cu gandul de a returna banii? Sau cand imi ceri mie bani o faci cu gandul ca am destui si ca nu ti-i voi cere inapoi?

Da, am si acum persoane care nu mi-au dat banii inapoi. Cunosc persoane care trebuiau batute la cap constant sa-mi returneze banii. BANII MEI.

Vrei credite rapide? Apeleaza la o institutie specializata. Te vor suna apoi constant sa le dai banii? Da, o vor face, dar abia dupa ce va trece scadenta. Nu te va suna nimeni aiurea, nu te va bate nimeni la cap daca esti om corect. Daca ai luat niste bani, e normal sa-i returnezi.

Dupa mine, multi prieteni trebuie supusi unui astfel de tratament. In fond, dobanda aia pe care o considerati mare la imprumuturi reflecta, de fapt, efortul pe care il depune un prieten atunci cand va imprumuta. Da, el va imprumuta ca va e prieten, dar s-ar putea sa il coste ceva si pe el. Si nu doar „o bere”, pe care oricum n-o veti da (el are mai multi bani decat voi, deci sa si-o plateasca singur).

credit-nevoi-personale

In plus, e absurd sa te imprumuti cand nu ai venituri sigure. Acum nu am bani. Asta zic toti. Dar MAINE vei avea. Serios… MAINE esti tu sigur ca ai? Sau doar presupui ca vei produce?

Iar cand iei credite stand pe canapea, nefacand altceva, nu te gandesti ca, de fapt, cineva trebuie sa munceasca pentru ca tu sa beneficiezi de acei bani? Bravo celor care muncesc, tot respectul pentru cei care muncesc. Munca, insa, trebuie PLATITA. Tu o platesti prin DOBANDA. Fix cum ne zicea un profesor, acum ceva timp, la facultatea de drept: Dobanda este PRETUL creditului. Cat adevar…

Acum nu am bani. Daca, insa, te comporti la fel, nici maine nu vei avea. Asa ca mai bine sa nu ai bani, dar sa nu ai nici datorii. Sa fii sarac lipit si plin de datorii, credeti-ma, e mai rau. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !