Accesoriile telefonului sunt scumpe

Accesoriile telefonului sunt scumpe

 

 

Sunt in vacanta, insa simt nevoia sa scriu cate ceva pe blog. Nu cu acest articol voi incepe articolele mele despre vacanta, insa nu sunt departe de subiect. Va explic pe larg in continuare la ce ma refer.

Asadar, tocmai am fost in Andorra, o tara caracterizata prin absenta taxelor. Este un paradis fiscal situat in inima Europei, finantat de Spania si Franta. Fiind paradis fiscal, e clar ca am facut cam ce se face p-acolo: am colindat magazinele. Din localitatea in care m-am aflat cred ca nu am ratat niciunul. Ma rog, niciunul cu chestiuni care sa ma intereseze. Iar tinta mea a fost tehnologia.

D9M87M duty free store in andorra la vella andorra
D9M87M duty free store in andorra la vella andorra

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu recunosc ca sunt din ce in ce mai dependent de tehnologie. Prietenii care ma vad rar spun ca m-am schimbat, ca am devenit si eu o persoana obsedata de gadgeturi, o persoana care tot posteaza pe facebook si care, din pacate, isi traieste viata mai mult in online. Fara sa neg acest lucru, e evident asta, spun doar ca nu e nicio rusine. Totusi, dependenta asta de tehnologie ne face sa dam din ce in ce mai multi bani pe ea.

Revenind la Andorra, m-am uitat, in treacat, pe noua senzatie a gadgeturilor, smartwatch-ul. Din start spun ca, din punctul meu de vedere, acesta este un accesoriu. Iti arata ora, deci indeplineste functia de ceas, insa mai face si altceva. Acel altceva este, insa, in stransa legatura cu telefonul pe care-l ai. Pe scurt, nu poate functiona DISTINCT de telefon. Din acest motiv nu l-as putea numi GADGET distinct, ci o anexa. Partea trista este ca aceasta anexa, numit gresit gadget, este extrem de scump.

Iar problema, din punctul meu de vedere, sta in faptul ca nu poti alege chiar ce firma vrei tu. Daca ai telefon de la Apple, trebuie musai sa ai smartwatch Apple (enorm de scump). Altfel, cele cu Android sunt mai ieftine, putand gasi si chinezarii. Daca, totusi, ai fost convins sa iti iei Iphone (ori ai primit cadou), va trebui sa continui sa investesti bani grei in el. Si nu e deloc placut sa vezi colegii tai Androizi cum isi aleg smartwatchul N criterii (in frunte cu pretul), in timp ce tu ai doar 2 optiuni: a-ti lua ori a nu-ti lua ceasul. De banii aia, insa, iti poti lua un super-ceas clasic. Ma rog, atunci cand mi-am luat ceasul actual, un Atlantic, mi s-a reprosat invers: cu banii aia iti luai lejer un smartwatch.

Smart vs ceas normal

Accesoriile telefonului sunt scumpe, e un adevar. In Romania pot fi gasite in magazinele operatorilor de telefonie, in magazinele distincte ale firmelor (la IStyle, de exemplu, gasesti accesorii Apple), dar si in magazinele special dedicate accesorilor (gen Vetter.ro). Eu nu mi-am luat nimic pentru telefon, singura achizitie fiind o pereche de cast pentru calculator si consola (unele foarte bune, la un pret excelent). Salutari DE VACANTA tuturor si revin imediat cu articole despre vacanta efectiva!

Logo-VETTER1

Comments

comments

2 thoughts on “Accesoriile telefonului sunt scumpe

  1. Mai ales smartwatch-urile de la Apple sunt destul de scumpe.. si tre’ sa ai si ceva pe langa el: un iPhone, care si ala e foarte scump. Daca stai bine cu banii, da.. altfel, le lasi deoparte. Eu unul nici nu m-as rezuma la vreun ceas, indiferent de model. E el mai practic dar e totusi un ceas, ai telefon.. ca toata lumea.

  2. Si eu sunt o persoana disperata dupa gadgeturi asa cum ma numesc prietenii si ai perfecta dreptate cu tot ce ai spus in acest articol, multumesc e minunat.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !