A XII-a noapte de William Shakespeare

A XII-a noapte de William Shakespeare

 

Se spune despre un actor ca isi face mana pe Shakespeare si pe Caragiale. Pe bune: cica daca n-ai jucat in facultate sau imediat dupa intr-o piesa clasica a celor doi nu se poate numi ca esti actor.

Caragiale, recunosc, am tot vazut jucandu-se prin Bucuresti. Legat de Caragiale pot spune si doua reprezentatii speciale: O noapte furtunoasa in limba romani (tiganeste, fara sa folosesc deloc peiorativ termenul) si un spectacol bazat pe aceeasi piesa, dar cu alt nume, unde chiar am urcat pe scena.

In cazul pieselor de Shakespeare lucrurile stau, in cazul meu, destul de trist: nu vazusem pana acum NICI MACAR UN SPECTACOL! Nu ma mandresc, as zice chiar dimpotriva.

E drept, nici nu prea se joaca spectacole de Shakespeare in Bucuresti. Singurele erau cele studentesti, insa din N motive, nu am ajuns nici la alea.

A XII-a noapte 2

Cand am vazut, insa, ca in programul Teatrului Logos se afla un spectacol dupa un text de Shakespeare am zis ca trebuie musai sa ajung acolo. Iar ca paradoxul sa fie si mai mare, prima piesa de Shakespeare vazuta a fost o … COMEDIE!

A XII-a noapte

Acum, avand in vedere ca n-am vazut aceasta piesa in alta distributie si ca nici nu-i citisem textul inainte, nu pot spune foarte multe. Mi-a placut, mi s-a parut bine interpretata, iar atmosfera a fost bine redata.

A XII-a NOAPTE

Si pentru ca tot sunt la capitolul premiere, mentionez faptul ca acesta a fost primul spectacol vazut la Teatrul Logos. Spectacolele lor se joaca in mai multe locatii, eu am fost in Sala Amzei (vizavi de Biserica Amzei). O sala micuta, unde spectatorii stau de-o parte si de alta a scenei (scena este in mijloc). Avantajul este ca actorii nu mai sunt nevoiti sa se uite musai spre public, asa ca joaca mai degajat. Initial nu constientizam asta, insa cineva mi-a atras atentia, apoi observand mai atent mi-am dat seama ca e fix asa.

Teatrul LOGOS

Ma bucur ca am mers sa vad A XII-a noapte, ma bucur ca am descoperit Teatrul Logos. Voi reveni cu drag acolo, poate chiar intr-una din saptamanile viitoare. Detalii despre acest teatru si spectacolele pe care le puteti urmari acolo gasiti pe site-ul lor oficial. Salutari TEATRALE tuturor!

Eu la Logos

ps: Dupa spectacolul A XII-a Noapte ramasese expusa recuzita. Nu m-am putut abtine sa nu ma pozez cu un element de recuzita. Neclaritatea pozei este, de fapt, farmecul ei 🙂

Comments

comments

One thought on “A XII-a noapte de William Shakespeare

  1. Pingback: Faust |

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !