A te consola = a folosi intens consola

a te consola Bloggers lan party

A te consola este unul dintre verbele care ma intriga. De fapt, este unul dintre cuvintele care ma intriga. Da, se cheama cuvinte omonime, cuvinte care se scriu la fel, dar care sunt diferite, au intelesuri complet diferite.

A te consola, conform dex, inseamna a-ti alina necazul, a te impaca cu ideea, cu situatia. Poti sa te consolezi pe tine, dar poti sa consolezi si pe altcineva. A consola pe altcineva inseamna acelasi lucru, a alina altcuiva suferinta.

A te consola inseamna, insa, in intelesul meu, propriu, a folosi intens consola. Caci consola, ca substantiv, este acel device folosit cu precadere pentru jocuri. Il poti lesne folosi si pentru filme, poate substitui cu succes un blu-ray player, insa in principal consola este folosita pentru jocuri.

A te consola inseamna, deci, a folosi intens consola. Pentru mine asta inseamna si desi pare paradoxal, mie mi se pare fireasca aceasta asemanare. Cel putin in cazul meu, consolarea se petrece rar, atunci cand simt musai nevoia de relaxare ori cand am o suparare foarte mare. Filmele, cartile si spectacolele de teatru nu reusesc sa ma scoata atat de mult din starea naspa. Dimpotriva, cele 3 ma rascolesc deseori. Uneori am norocul sa se vorbeasca fix despre problema pe care o am eu, astfel incat un film altfel slab ma loveste mai mult decat un film exceptional realizat.

bloggers lan party 9

A te consola inseamna a intreprinde o actiune sociala. Rar spre deloc ma joc singur si atunci o fac pentru ca astept sa ma joc cu cineva. De pilda, daca stabilesc cu un amic sa jucam FIFA la ora 22, eu intru pe la ora 21 si ma antrenez. Sau daca merg la vreun concurs de FIFA, cu o zi inainte am antrenamentul oficial.

A te consola cu un prieten este mult mai eficient decat a te consola singur. Cel putin in cazul meu.

A te consola 100% eficient si profesionist presupune a avea toate conditiile necesare. Eu stau la bloc, la etajul 2, drept urmare nu ma pot desfasura chiar cum mi-as dori. De pilda, imi plac de mor dispozitivile acelea tip Playstation camera (fiecare consola are propriul sau sistem). Acum au aparut jocurile VR, adica eu ar trebui sa fiu bagat cu totul in realitatea virtuala a jocului, sa ma rup total si complet de ce este in jurul meu. Nu asta ar fi problema cea mai mare, ci faptul ca eu nu pot sa sar prin casa. Saracul vecin de jos m-ar reclama pe buna dreptate la politie.

a te consola SPACER

A te consola intr-un apartament de bloc nu este o idee atat de buna din cauza vecinilor. Ganditi-va ca ultimele dati cand am facut-o, am folosit exclusiv castile. Da, e firesc sa folosesc casti cu microfon cand ma joc cu cineva, insa jucatorii profesionisti, atunci cand se joaca cu altii fara sa stie cine sunt acestia, la un FIFA Ultimate de pilda, o fac pe scaune gaming adevarate, inconjurati de boxe. Eu nu folosesc asa ceva, am scaunul meu de birou, insa deseori stau in picioare (din cauza pozitionarii televizorului, un pic prea sus), iar sunetul imi vine doar prin casti. Ok, am casti bune, dar senzatia este alta atunci cand sunetul il auzi in boxe.

A te consola jucandu-te pe PC mi se pare o contradictie in termeni. Consola este consola, PC-ul este PC, drept urmare indemnul meu pentru toata lumea este sa respecte limba romana, sa respecte cuvantul CONSOLA si sa se consoleze asa cum vor lingvistii, folosind consola. PC-ul sa-l foloseasca pentru jocuri serioase daca tin neaparat. Consola, insa, trebuie pastrata pentru … consolare.

spacer cover a te consola

A te consola = a folosi intens consola este un articol scris in cadrul competitiei Spring Super-Blog 2020, pentru sponsorul Spacer – IT comes home. Iar daca simtiti nevoia sa va consolati, va dau eu o sugestie: lasati un comentariu la acest articol. Consolare garantata ­čÖé Daca nu stiti ce sa scrieti, va intreb eu: cand v-ati CONSOLAT ultima oara si ce intelegeti voi prin acest cuvant? Hai, ca v-am dat de lucru! Consolare placuta, zic (desi s-ar putea ca acest indemn sa fie usor contradictoriu)!

a te consola Bloggers lan party2

Comments

comments

One thought on “A te consola = a folosi intens consola

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !