A long way down (Adio dar mai stau putin)

Aseara am fost la teatru (scriu despre el maine), asa ca n-am putut fi prezent la vizionarea filmului A long way down (Adio dar mai stau putin). Totusi, a fost cineva din partea bloguletului meu. Numele ambasadorului: Trif Vlad. El mi-a lasat urmatorul articol:

Adio dar mai stau putin (A long way down)

Debutul filmului il prezinta pe Martin Sharp, un fost prezentator tv din Londra. Pana la un punct avea o viata minunata. Se bucura de o familie perfecta, avea copiii iubitori si era detinator unor distinctii People`s Choice. Se pare ca ceva trebuia sa taie brusc aceasta stare. O relatie cu o minora l-a distrus pana in punctul in care sa isi va pune capat zilelor.

De revelion este hotarat sa duca la bun sfarsit gandurile sale. Pe acoperisul unui zgarie-nor cunoaste trei persoane cu doleante similare: o mama care crestea singura un copil cu dizabilitati, o pustoaica depresiva si un livrator de pizza.

Necazurile parca unesc oamenii. Acestia decid pana la urma sa amane faptele lor si fac un pact ca pana de Sfantul Valentin sa nu revina la cele negre. Martin era afectat ca a ajuns o celebritate umilita si distrusa, Maureen se simte o mama lipsita de ajutor, Jess se considera un copil neglijat si cu probleme pe care nimeni nu le intelege iar JJ un simplu ratat de rand, un wanna be rocker. Ceea ce urmeaza parca formeaza o familie.

Filmul A long way down (Adio dar mai stau putin) este ecranizarea romanului cu acelasi nume, scris de Nick Horby in 2005. Cunoscut pentru elaborarea scenariului  de la „An Education” acum doreste din nou o figura frumoasa. Criticii de film arata de data aceasta cu degetul spre o pelicula mai slaba decat literatura. In roman fiecare personaj principal avea partea sa de naratiune, aici se pare ca se pune accentul mai mult sau mai putin pe asta. Cu Horby la filmari, nu s-a tinut cont de toate detaliile povestii originale, astfe ca s-au nascut taxarile celor dedicati comentariilor de dupa film.

Il vedem pe Pierce Brosnan cu un accent englezesc parca adaptat pentru un cadru american. Invatat sa il vad ca agentul 007 eu consider ca face fata unui altfel de personaj. Rolurile principale sunt completate de: Toni Collette, Imogen Poots si Aaron Paul. Regia este semnata de Pascal Chaumeil iar scenariul de Jack Thorne si Nick Hornby.

Cei care se ocupa de rating pe site-uri consacrate consider ca au fost un pic exigenti cu lucrarea de fata: IMDB ofera un rating de 6.5, Rottentomatoes un tomatometru de 27% cu o audienta de 87 %, iar metacritic.com un metascore de 27 fara votul vreunui user. Consider ca au fost asteptari prea mari de la ecranizarea romanului. Avem de vazut un film captivant si  simplu de urmarit. Este de dedicat audientei generale si are unele nuante de umor britanic amestecat cu american.

Wildgaze si BBC Films prezinta A long way down. In Romania Adio dar mai stau putin  este distribuit de Ro Image, premiera va avea loc pe 4 aprilie, vizionare placuta.

Ii multumesc inca o data lui Trif pentru articol. Insa nu inchei pana nu va reamintesc de concursul meu: va ofer 2 invitatii duble la Hollywood Multiplex Mall Vitan (care pot fi folosite pentru vizionarea filmului A long way downAdio dar mai stau putin).  CLICK AICI pentru a vedea cum puteti intra in posesia lor! Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “A long way down (Adio dar mai stau putin)

  1. Pingback: Cinefil - Neighbors / Vecini de coșmar | Andrei CiobanuAndrei Ciobanu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !