A inceput Festivalul Les Films de Cannes

Aflat la cea de-a IV-a editie, Festivalul Les Films de Cannes are loc intre 25 si 31 octombrie, in Bucuresti, in 3 cinematografe: Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu (cinematografe obisnuite cu festivaluri) si Cinema Pro (cinematograf mult mai „comercial” decat celelalte 2).

Ieri a fost prima zi a acestui festival, zi in care am vazut 3 filme, toate la Cinema Pro.

Pe scurt de tot:

1. Bling Ring
Filmul a rulat deja in cinematografele patriei, fiind adus in Romania de Cineforum. Recunosc: auzisem lucruri rele despre el, insa filmul mi-a lasat o impresie buna. Ce-i drept, n-am vazut „originalul” din 2010, insa filmul luat ca atare este bun. Nu este exclusiv pentru pitipoance (asa cum il prezentau unii), iar faptul ca e 100% real ii da un mare plus (dupa mine). Merita vazut daca nu ati facut-o deja.

2. Only god forgives
Tipul de film asiatic unde legile sunt cele ale onoarei si nu cele moderne. Razbunarea este pusa pe primul plan, nu conteaza repercusiunile legale ori de alta natura. Este un film dur, insa un film foarte bun. Fanii genului il vor aprecia cu siguranta.

3. Heli
Thrilles mexican, mai dur decat cel anterior. Cand vorbim de mexicani noi ne gandim doar la accentul aparent simpatic si la diversele sosuri mexicane. Acest film ne arata insa realitatea cruda din Mexic. Un film dur, pe alocuri prea dur. Mie mi-a placut si-l recomand tuturor.

Astazi voi merge la un singur film: de la 21:30 voi merge la Inside Llewyn Davis, al fratilor Cohen. Este unul dintrel cele mai asteptate filme din festival.

Programul complet il gasiti pe site-ul festivalului. Biletele pot fi achizitionate de la urmatoarele adrese: eventim.ro pentru CinemaPRO si eventbook pentru celelalte 2 cinema-uri. Preturile variaza intre 10 si 14 lei, dar pot fi achizionate si de la casele de bilete ale respectivelor cinematografe.

La unele filme deja s-au dat toate biletele. Aseara, la Heli, biletele erau deja date.

Cam atat despre Festivalul Les Films de Cannes. Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

6 thoughts on “A inceput Festivalul Les Films de Cannes

  1. Ha ! Ai asa ecuson de jurnalist ! Bravo ! Chiar pot sa mi te si inchipui chiar la festivalul propriu-zis de la Cannes ! Zau, eu sincer cred ca ai talent de jurnalist. Scrii asa cam cum scriu multi ziaristi scandinavi zilele astea, de loc pasional sau incrancenat, ci clar, echilibrat, argumentat cat se cuvine ca sa nu devin aexcesiv de stufos, plus de loc exagerat cu tabloidistica, desi adresezi totusi teme de larg interes popular, insa in mod autentic superior calitativ asa educativ, mai ales pt tineret. Nu exagerez. Cred ca de mult mi-a placut felul in care scrii, numai ca erai asa oarecum altfel decat alti bloggeri, erai chiar sincer si candid serios, plus modest desi nu umil, ci mai degraba oarecum mai apropiat de realitate, fara grandomanie, un lucru deosebit de placut de observat in presa de lb romana.

    Stiu ca nu ai timp, dar te invit la o Leapsa total off topic, Leapsa duminicala, desi desigur ca nu e obligatoriu sa o rezolvi sau sa o preiei, plus RSVP nu este necesar. Pot sa o preia si altii, daca doresc, fara nici o obligatie din partea lor fata de blogul meu.

    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase. Imi cer scuze de intarzierea enorma. O sa comentez acum si la articolul care ma viza, cel cu bloggerii si jurnalistii.

      Multumesc si ne mai bloggerim 🙂

  2. Pingback: Filme de Cannes | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !