A inceput Animest 2013

Fratilor, a inceput Animest 2013. Si va continua timp de 10 zile in 4 locatii din centrul capitalei: Cinema Patria, Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Club Control.

Pentru prima oara sunt blogger acreditat la acest eveniment. Dupa Cinepolitica, B-est, Rasnov (de 2 ori) si Cinepolitica Extra-time, iata inca un festival bifat ca blogger acreditat. La mai multe zic ­čÖé

In prima zi am vazut fix 2 filme, dupa cum urmeaza:

1. Dupa deschidere, la Cinema Patria, de la ora 20, a rulat Ernest & Celestine.

Ernest, un urs infometat si bolnav, cotrobaind prin gunoaie, il gaseste pe Celestine, de care il va lega o prietenie trainica. Prietenia lor va trebui sa infrunte „rivalitatea” dintre soareci si ursi.

Uitandu-ma la animatie, m-am gandit la mai multe persoane, dar si la alte animatii:
– Intai si intai, mi-a venit in minte Ratatouille. Acolo sobolanii trebuiau sa „Devina” prieteni cu oamenii, aici oamenii au fost inlocuiti de ursi.
– Aceeasi vesnica poveste: soarecii sunt niste animalute bune si simpatice cu care trebuie sa empatizam. Am mai spus de mai multe ori: animatiile nu sunt atat de educative pe cat par. Soarecii nu sunt chiar niste animalute cu care ar trebui sa empatizam.
– Ca oameni, m-am gandit la Irina (hamsterul blogosferic, o ruda nitel mai indepartata a soarecelui), dar si la Iulian ori Cristina (ca dentisti). SI pentru ca tot vorbeam de Irina, la finalul proiectiei m-am intalnit cu ea. Nu se putea altfel: sa ruleze o animatie cu soareci fara Irina in sala?

Per total, un film antrenament, vesel si … premiat (Caesar 2013 – cea mai buna animatie). De vazut.

2. M-am mutat apoi la Cinema Studio, unde a rulat filmul Aproved for adoption – Cu pielea de culoarea mierii.

Daca primul a fost un film vesel, de data asta am schimbat registrul si am vazut povestea lui Jung Henin, adoptat la 5 ani de o familie de belgieni, care se intoarce in tara sa natala, Coreea de Sud, dupa 40 de ani.

Filmul este foarte bine realizat, amesteca animatia cu imaginile din prezent intr-un mod foarte placut. O surpriza placuta pentru mine.

Programul complet al festivalului il gasiti pe site. Voi scrie in continuare cateva filme DE VAZUT, din programul de astazi:

1. Kirikou si vrajitoarea (ora 16 – Studio).

2. Descicable me 2 (16:30 – Patria). Filmul a rulat deja in cinematografele de la noi, puteti insa sa-l revedeti daca va este dor de dragalasii minioni. Acum aveti ocazia sa-l vedeti si 2D, in majoritatea cinematografelor el a rulat 3D.

3. The Congress (ora 18 – Studio) – Coproductie internationala. Detalii despre film gasiti aici, mai mult decat scrie pe IMDB nu as putea sa va spun decat ca este una dintre cele mai asteptate animatii de la acest festival.

4. Petrecerea monstru de la miezul noptii – H├┤kago middonait├ózu (ora 22:30, Studio).

5. The Night of The Trashbin Treasures (ora 23 – Patria) – o selectie de filme „ciudate, malefice, perverse sau nepotrivite”. Exact ce filme nu suntem informati, insa vom afla la fata locului.

Detalii despre pretul biletelor gasiti AICI. Pe scurt, pretul porneste de la 6 lei (dimineata, la MiniMest) si ajunge la 30 de lei la Creepy Night. Puteti cumpara si abonamente pentru toate proiectiile ori pentru 5, respectiv 10 proiectii.

Nu inchei fara sa pomenesc persoanele cu care m-am intalnit p-acolo (in afara de Irina, bineinteles):

Doru si Andreea Vraja;

Doru pregateste un proiect interesant: o revista cinefila. Fiti cu ochii pe el ­čÖé

– Marin Apostol – BlogDeCinema (le-am dat deja 2 link-uri, de ajuns);

– Serban Paun.

Pe facebook am un album special, Animest 2013, in care voi incarca zilnic poze.

Asadar, a inceput Animest 2013. Cu cine ma mai vad maine la Patria, respectiv Studio (voi fi incepand cu ora 16 p-acolo)? Salutari ANIMATE tuturor!

Comments

comments

One thought on “A inceput Animest 2013

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !