White House Down – Alerta de Grad Zero

White House Down – Alerta de Grad Zero ar putea fi lesne vazut drept inca un film plictisitor despre cum incearca unii sa atace Casa Alba si cum intr-un final nu reusesc. Teoretic asa este, practic actiunea este frumos construita incat dupa vizionarea filmului nu regreti cele 2 ore pierdute. Nu vreau sa fac spoiler (am facut deja? nu era evident ce am zis eu), nu este acesta obiceiul meu. Voi scrie insa in continuare 7 chestii scurte despre acest film (majoritatea de bine):

  1. Din ce in ce mai multe filme in care Presedintele SUA este negru. O intrebare rasista care tot circula pe net de cativa ani: de ce se mai cheama totusi Casa Alba? imi tot vine in minte de fiecare data cand vad astfel de filme.

  2. Exista un Presedinte negru, dar acesta NU este Morgan Freeman.

  3. O mica problema: filmul vine la timp prea scurt dupa Cod Rosu la Casa Alba. Poate ar mai fi trebuit sa astepte cu lansarea acestui film.

  4. Subiectul a devenit atat de banal incat  White House Down – Alerta de Grad Zero pare in multe momente comedie. Nu tu suspans, nu tu adrenalina, ci comedie pura. Nu stiu daca asta a fost intentia producatorilor sau pur si simplu asta e perceptia noastra, a celor care am vazut prea multe filme despre Casa Alba.

  5. In Olympus Has Fallen era vorba de Twitter (si de importanta hashtagului), acum producatorii americani vor sa ne arate ce bine e sa ai cont de youtube si smartphone. Contul tau de youtube poate salva vieti (sa ma apuc de videoblogging?).

  6. In film erau 2 Emili: un Emil rau, printre cei care voiau sa distruga lumea, si un Emil bun, care salveaza lumea (fie el deghizat in varianta feminina, cu pseudonimul Emily). Tiza mea era un fel de baby-blogger,dar intr-o varianta americanizata si in miniatura (la 11 ani). Totusi, ceva asemanari cu propria persoana tot gasesc (numai mintea mea de blogger s-ar fi putut gandi ca in acele momente, cand exista atatea arme automate prin preajma, sa scot telefonul sa filmez). Per total, un film cu 2 Emili nu are cum sa fie unul rau. Si inca ceva: ce util e un baby blogger cand imi poarta numele, fie si-n varianta feminina.

  1. White House Down – Alerta de Grad Zero sta bine si la capitolul umor. Cred ca s-ar merita sa-l revad pentru a tine minte cateva replici.

Per total, White House Down – Alerta de Grad Zero mi-a intrecut asteptarile. Daca va plac filmele cu umor tipic american ori filmele cu povesti despre oameni rai care vor sa distruga Casa Alba sigur o sa va placa si acest film. Este adus in Romania de InterComFilm si este de astazi 19 iulie in cinematografe.

Salutari CINEFILE tuturor si vizionare placuta!

ps: In mod uimitor trailerul iarasi m-a dezamagit. Nici din trailer, nici din descrierile oficiale nu mi s-a dat de inteles ca ar avea macar un gram de comedie. Am zis trailer? Gresesc: TOATE trailerele. Eu o sa arat doar unul din ele:

De ce a fost prezentat un film atat de apocaliptic (iar invocarea filmului 2012, de acelasi regizor, amplifica senzatia)? Nu mi s-a parut deloc asa.

ps2:  Vedeti White House Down – Alerta de Grad Zero si apoi recititi acest articol. Imi veti da dreptate in toate privintele.

 

2 thoughts on “White House Down – Alerta de Grad Zero

  1. Pingback: Premierele săptămânii în România (19 – 25 iulie 2013) « Cinefilul de Serviciu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !