7 chestii despre mancarea la comanda
Vrei sa comanzi mancare, insa colegii ori prietenii tai sunt reticenti? Ai comandat manare si nu ti-a placut? Am pentru voi cateva chestii. Un fel de ghid, desi urasc ghidurile:
1. Atunci cand te duci intr-un local si-ti place mult mancarea, intreaba daca livreaza. Unele localuri, mici, livreaza in zona. Stiam cateva localuri din regie care livreaza mancare in zona aferenta. E bine sa intrebi, comanzi la sigur.
2. Exista restaurante (pizzerii, dar nu numai) care au mai multe localuri in oras (in special in Bucuresti). Intreaba de unde vine mancarea. Nici macar la branduri mari, gen PizzaHut, nu e pizza IDENTICA in toate restaurantele. La ei oricum cica ar fi DIFERITA pizza la celebrul PHD.
3. Timpul de livrare este un indicator, dar in ambele sensuri. Nu te bucura daca mancarea ti-a venit in 20 de minute. Asta poate insemna fie ca mancarea a fost incalzita (si nu facuta atunci), fie ca nu au fost alte comenzi. Fie ambele. Niciuna dintre variante nu e buna.
4. Mancarea comandata acasa poate fi IMBUNATATITA. De exemplu, ii poti adauga un ketchup foarte bun pizzei comandate. Cand esti la restaurant nu stii ce ketchup iti pun, acasa, insa, il iei pe cel mai bun. La fel in cazul mustarului.
5. Poti face comparatii intre mancarurile mai multor localuri (daca sunteti mai multi). Va sfatuiesc sa faceti urmatorul lucru: comandati aceeasi pizza (carnivore de exemplu) din 3 locuri diferite. Veti face comparatie FIX pe acelasi tip de pizza. Dupa 2-3 teste d-astea veti exclude niste localuri si veti prefera pe altele.
6. Chiar daca pretul e acelasi, uneori discutiile importante trebuie purtate in propria casa. Stiti de cate ori chelnerul intrerupe discutii extrem de importante? Stiti de cate ori prezenta chelnerului (unul sau mai multi) inhiba anumite discutii? Asa, livrarea vine o singura data si gata. Restul inseamna intimitate.
7. Unele mancaruri se gasesc doar la comanda ori altfel pot fi mancate in locuri care nu te avantajeaza. Dau 3 exemple:
– Esti un domn, nu vrei sa te vada lumea mancand shaorma. Nu e oricum bine sa iti patezi costumul cu asa ceva. Comanzi acasa si mananci in hainele de casa. Eventual si dezbracat, nu e problema. E drept, farmecul unei shaorme este dat de cate urme lasa. Dar trecem peste.
– Exista cateva fast-food-uri care-s prezente doar in mall-uri (Wu-Xing). Mie-mi displace sa mananc in mall, la mese pe langa care trece toata lumea. Daca as sta langa mall (ma rog, acum chiar stau langa unul) as prefera oricand sa-mi vina o astfel de mancare acasa.
– Exista bombe cu mancare foarte buna. Vorbesc serios. Iar statutul de BOMBE e dat, de multe ori, de oamenii care le frecventeaza. E mancare buna, dar nu vrei sa stai pe langa tot felul de dubiosi. E aproape de tine sau oricum in raza de comanda, asa ca pune mana pe telefon.
Nu zic ca ar trebui sa comanzi tot timpul mancare. Uneori trebuie sa mergi intr-un local. Din cand in cand poti incerca sa si gatesti ceva. Dar, ca idee, nu exclude niciodata mancarea la comanda (poti incerca FoodPanda.ro, un agregator de localuri care livreaza mancare la comanda). Apropo de asta, repet ce am zis deja: pe cand voi vedea mancare la comanda intr-un film romanesc? Salutari GURMANDE tuturor!
Interesant articol,dar mi se pare normal ca mancarea sa difere ,cand gatesti acasa acelasi fel,uneori iti iese mai bun ,alteori mai putin bun,o persoana are stilul ei de a gati,o alta persoana la fel,nu poti gasi acelasi fel de mancare cumparat din locuri diferite si sa aiba acelasi gust.