7 carti foarte citite in 2018

Prietenii de la Cartepedia au pe site o sectiune tare misto: Top 365 carti din 2018. Topul e facut direct, de cititori. Nu pe baza a ce declara ei ca ar citi, ci pe o baza mult mai concreta: ce carti au comandat ei. Eu am rasfoit cu interes lista si am fost placut surprins sa constat ca 7 dintre cartile de acolo au fost citite si de mine in 2018 si mi-au placut. Asadar, 7  carti foarte citite in 2018. Sau 7 carti foarte faine citite in 2018. Depinde cum vreti sa formulati. Sunt corecte ambele formulari. Asadar …

Cronicile din Narnia: Nepotul Magicianului

Spre rusinea mea, am toata colectia, insa nu am citit decat primul volum. Am de recuperat. Trebuie sa intru in starea necesara pentru Narnia. Cand o voi face, voi devora la rand toate volumele. Mai am doar 6.

Un barbat pe nume OVE

Una dintre ultimele carti citite in 2018, Un Barbat pe nume Ove m-a impresionat. Am empatizat maxim cu personajul. M-a impresionat si autorul, care mai are 2 carti traduse in limba romana: Scandalul (care mi-a placut mult) si Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau. Aceasta din urma, si ea pe lista cartilor foarte citite, m-a dezamagit profund. Despre aceasta din urma inca n-am scris pe blogul de carte. Urmeaza, cat de curand.

Labirintul: Evadarea (vol 1)

Primul volum al seriei Labirintul. Initial a fost o trilogie, apoi au mai aparut inca 2 carti. Pe ultimele doua le am, dar nu le-am citit. Inca. Mi-au placut, le recomand. Ma bucur ca lumea citeste si asa ceva. Este un gen asupra caruia ma voi concentra mai mult in 2019.

Cismigiu & Comp

Pe asta am citit-o mai demult, o cumparasem impreuna cu ziarul Adevarul. Am fost placut uimit sa aud ca in 2018 inca este citita. M-a facut sa-mi doresc s-o recitesc. Cat de curand imi fac timp pentru asta.  Nu d-alta, dar facultatea mea, prima dintre ele, era situata fix langa parcul Cismigiu.

Barbatul care n-a mai sunat

Una dintre aparitiile interesante ale Editurii Nemira. Desi initial n-as fi zis ca e o carte geniala, mi s-a parut buna, dar nu excelenta, acum pot spune ca are o calitate: nu este uitabila. Mi-o amintesc in detalii, lucru care nu s-a intamplat cu multe alte carti pe care le-am considerat mai bune. Lucru demn de laudat/remarcat.

6 povesti cu draci

Am citit si celelalte 2 carti ale lui Igor Bergler, dar ma bucur cel mai mult pentru cele 6 povesti cu draci. De ce? Simplu: ma bucur ca o carte cu un astfel de titlu, cu o astfel de idee, s-a vandut atat de bine intr-o tara precum Romania. Serios: ma bucur enorm. Chiar daca, recunosc, prefer oricand Biblia Pierduta ori Testamentul lui Abraham. De fapt, prefer oricand o carte, un roman, in dauna unei culegeri de proza scurta, oricat de ingenioase ar fi micile povestiri.

Oscar si Tanti Roz

Spectacolul de teatru m-a impresionat mai mult, dar si cartea este crunta. Nu e deloc un spectacol prost, dimpotriva: NU ARE CUM sa nu te impresioneze, oricat de insensibil ai fi. Da, asta imi este imaginea, dar na, uneori imi mai dau cu firma-n cap. Bine ca nu atat de des.

Asadar, eu v-am dat o lista cu 7 carti foarte citite in 2018. Cu carti foarte bune, caci nu intotdeauna cartile foarte citite sunt si foarte bune. Prefer, insa, sa vad tot timpul partea plina a paharului. Este, insa, randul vostru sa-mi spuneti 7 astfel de carti. Sa va vad 🙂

One thought on “7 carti foarte citite in 2018

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !