4×4 Emil

Cititorii acestui blog stiu doar ca ma cheama Emil. Cum arat nu stie chiar toata lumea, desi la un moment dat aveam si poza pe blog. Doar din titlu intelegeti ca as fi nitel mai plinut. Blogger cu greutate se refera la sensul PROPRIU al cuvantului. Cel figurat ramane de discutat. De multe ori mi se zice ca fac cat 2 ori chiar cat 3. Cat 4 nu mi s-a zis inca, dar depinde la cine ne raportam. Fac cat 10 somalezi, daca la ei ne raportam (stereotipic, in fapt sunt sanse sa intalnim si somalezi grasi). 4×4 Emil, ca titlu, poate fi luat la modul propriu. Dar ne putem referi si la modul figurat.

Alta introducere: m-ati vedea vreodata conducand o masina? Printre atatia nebuni pe sosele mai e loc si de mine? E doar o intrebare. Si a doua intrebare: daca ar fi sa mi se potriveasca o masina, nu-i asa ca un 4×4 mi s-ar potrivi?

La chestia asta m-am gandit de multe ori, insa nu m-am decis din senin sa scriu, ci m-a impins de la spate (DE la spate, nu PE la spate!! MANELISTILOR!) frumosul concurs Super-Blog.

Asadar, ce masina mi-as lua? E adevarat, cand iti iei o masina, de multe ori criteriul financiar primeaza. Cati dintre noi au bani de un 4×4? Putini. Si poate tocmai din acest motiv un 4×4 e mai tentant: nu oricine are bani de el. E adevarat, daca as avea bani de aruncat, probabil mi-as lua o masina tip-limuzina (am mintea lu’ Becali, stiu). De ce mi s-ar potrivi un 4×4? Pai:

1. Este spatioasa. Eu am nevoie de spatiu. Nu m-as vedea nicicand intr-o masina sport, cu cine stie ce fel de scaune. Eu vreau confort, „sa ma lafai” in masina, nu sta sa stau infipt in scaun (eventual de frica, daca masina merge prea repede).

2. Este incapatoare pentru multi pasageri. Ah, da: sunt o fiinta sociala/sociabila. Nu mi-as lua deci in veci o masina cu doar 2 locuri. Sa incapa tot cartieru’ vere.

3. Nu dau 2 bani pe cum arata o masina. Din acest motiv chiar ma motiveaza chestiile de genul UN 4X4 E O MASINA URATA! Pai da ce vere, io-s frumos rau?

4. Am uitat sa zic ceva (e valabil si la masinile tip limuzina): confortul il simti cel mai bine in spate, in dreapta, sub nicio forma la volan. Ah, da, daca as avea cu adevarat multi bani mi-as angaja sofer. Placerea de a conduce? Da, tocmai din acest motiv as da sansa altuia sa conduca o masina puternica. Acel altul care altfel poate n-ar avea bani de o masina proprie.

Stiu ca din cauza acestui articol voi primi reprosuri, directe ori indirecte. E foarte masculin sa-ti placa masinile si cu atat mai masculin sa-ti placa sa le si conduci. Si ma mai si imbrac in roz…

Inchei scuzandu-ma. Nu da bine unui blogger sa faca asta. Asadar, eu ar fi trebuit sa spun ce masina 4×4 de la Toyota mi s-ar potrivi. Daca eu nu am carnet, nu-mi place sa conduc si n-am fost in niciuna, de unde sa stiu eu asta? Dupa specificatii, teoretic un RAV 4 mi s-ar potrivi. Pe langa toate „calitatile” mele, mai am unul: is zgarcit. Si aia cica are cel mai scazut consum, deci aia e pentru mine. Sa fie mare, sa fie spatioasa, si sa consume cat mai putin. Mare si sa consume putin? Nu e asta idealul?

Salutari 4X4 tuturor!

Comments

comments

One thought on “4×4 Emil

  1. Tie un camion ti-ar trebui, ca sa ai loc din plin. Eventual un TIR plin cu lazi de bere. Si sa fie si frigorific, sa fie berea rece.
    Cand angajezi sofer, anunta-ma. 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !