23august …

23august. Ce zi important. 23august . Ce zi plina de semnificatii.

Nu, nu fac misto. Chiar e o zi plina de semnificatii. Am aflat ieri, de pe facebook. Profilul de bancuri, pagina unor ziare (umoristice sau nu) ori simpli oameni, toti m-au informat. Si ce am aflat? Pai:

– 23august – ziua lui Fuego
– 23august – ziua lui Andrei Plesu
– 23august – ziua Andrei (despre asta am aflat de la Aura).

Si printre picaturi am mai aflat cate ceva despre insemnatatea istorica a acestei zile. E adevarat, aici oamenii sunt reticenti. Trebuie pe de-o parte sa laude aceasta zi, ca de, e curent monarhist, iar Maiestatea Sa trebuie laudata. Nu da bine sa critici „curajosul act” de la 23august. Dar nici sa lauzi prea mult nu e bine, ca devii comunist. Numai comunistii idolatrizau acea zi, pe care o declarasera zi nationala.

Iar papagalii na, trebuie sa imite. Sau maimute, habar n-am cum sa zic. Si nestiind exact ce sa faca (unii sunt grav, ba cu Basescu, ba cu regele, de nici ei nu mai stiu daca-s monarhisti sau basisti), prefera sa ignore aceasta data. Asa ca baga alte chestii, ignorand cele cu adevarat importante.

Si ma refer in primul rand la paginile de facebook ale ziarelor. Ca-s umoristice sau nu, chiar nu conteaza.

Si tot legat de imitatie, legat de ziua lui Fuego a fost un fenomen interesant: nimeni NU A AVUT CURAJ sa scrie pur si simplu, sec, LA MULTI ANI! In fond, e ziua omului. Nu stiu sa fi dat in cap cuiva, nu stiu sa fi omorat pe cineva. Dar na, e la moda sa spui bancuri cu fuego. Si musai cu mamicuta lui.

La Plesu lucrurile au stat nitel altfel. E ceva elitist sa zici la multi ani lui Plesu. Adica na, nu oricine face asta. Nu-si permite nimeni bancuri cu Plesu (daca s-o apuca si el de cantat colinde despre Craciun probabil se vor face, pana atunci nu), dar nici nu e cool sa pomenesti de el.

Legat de Andra, saraca, daca n-ar fi fost Aura mare fana a ei habar n-aveam ca e ziua ei azi.

Retelele sociale informeaza cum vor, dar oare televiziunile ce fac? Pai cum ce fac? Onor realitatea tv, post altfel serios (nu e OTV domne, are public cult), invitase pe … Dinescu si Dorel Visan. Niste istorici renumiti adica. Iar Dinescu vorbea de actul de curaj si sustinea ca daca nu se intampla ce s-a intamplat pe 23august capitala Romaniei n-ar mai fi fost Bucurestiul, iar acum am fi vorbit rusa. Oare nu s-a gasit niciun istoric disponibil la acea ora? Ca tot vedeam pe realitatea pe Cioroianu, oare acum, brusc, a devenit indisponibil? Oricat as fi sau nu de acord cu el, dar macar e ISTORIC! Si mai e si decan al facultatii de istorie de stat din Bucuresti.

Hai sa inchei intr-o nota umoristica, dar si „interactiva”. Si intreb care eveniment care s-a petrecut pe 23august vi se pare mai important: nasterea lui Plesu, nasterea lui Fuego, nasterea Andrei sau … actul de la 23august? Chiar astept raspunsuri … serioase ­čśÇ

Salutari LA FEL DE SERIOASE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “23august …

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !