21 & over – Marea matoleala

Probabil ati auzit de seria Hangover. A avut 2 parti, iar cat de curand va urma si a III-a. Pana la acea a treia parte producatorii s-au gandit sa mai deschida o noua franciza. Reteta e aceeasi, de data asta este vorba de majoratul unui tip (asiatic) care este luat cu forta in oras de 2 prieteni si care avea un interviu important ziua urmatoare. Ce se intampla pe parcursul acestei seri extrem de incarcate o sa va las sa descoperiti singuri. Unele chestii pot fi anticipate usor, altele nu prea.

Eu vreau insa sa evidentiez 4 chestii legate de acest film:

1. Se vede clar amprenta producatorilor de la Marea Mahmureala. Iar aici o mentiune speciala pentru cei care au tradus titlul: titlul romanesc te duce din start cu gandul la Hangover (era sa zic la „filmul original”), asta desi intentia era cam alta. Ok, titlul pare potrivit, insa nu stiu cat de bine ii face din punct de vedere comercial acest titlu. Matoleala oricum e un termen destul de ciudat pe care putini il folosesc. E mult de discutat aici, insa spun doar atat: titlul lipeste acest film iremediabil de seria Hangover.

2. Filmele de genul nu o sa fie niciodata plicisitoare. Poti sa gandesti o gramada de chestii pe baza unei scheme aparent banale: niste oameni se reintalnesc si-o pun d-o betie crunta. Sau nici macar nu-si propun asta, dar deh, betie rezulta intr-un final.

3. Filmul emana buna-dispozitie, nu este atat de obscen incat sa fie respins de pudici si nu are glume deplasate despre o anumita categorie sociala: nici prea misogin, nici homofob, nici rasist. Totul este foarte bine dozat, iar finalul este unul foarte bun. Da, imi displac mult filmele care au un final „ciudat”. Un inceput prost pot ierta cu usurinta, diger insa cam greu un final ratat.

4. Filmul se termina in stil american, adica oricand poate urma o continuare. E adevarat, titlul american limiteaza acest lucru, un 21 & Over 2 ar suna destul de ciudat. Insa sigur se gaseste o solutie de compromis. Ar fi si pacat sa nu.

Oricum, acum astept cu nerabdare Hangover 3. Mi s-a facut pofta de … (Marea) Mahmureala (3).

Per total: film bun, iti insenineaza ziua, razi cam de la un capat la altul si nu prea ai nimic care sa te enerveze prin el. E un remediu anti-stres foarte bun. 21 & Over – Marea Matoleala este adus in Romania de Hollywood Multiplex Operations si a fost vazut la Hollywood Multiplex – Mall Vitan si e de vineri in cinematografe 🙂

Salutari CINEFILE tuturor 🙂

ps: Eu am fost treaz la vizionare. Vreau sa stiu daca se duce cineva beat-mort la acest film. Sa traiasca la intensitate maxima, sa empatizeze cu personajele. Astept impresii  🙂

4 thoughts on “21 & over – Marea matoleala

  1. Nu am vazut filmul, si nici nu o sa-l vad pana o sa am posibilitatea piratarii. Daca mai era si Todd Philips, cred ca era mai bine .

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !