20 de ani de internet – impresii generale

Acest articol este legat de ULTIMA conferinta din anul acesta. Nu am fost la multe, dar pentru mine personal e un record. La anul promit sa merg la si mai multe. Si promit sa scriu si articolele restante, desi habar n-am ce relevanta mai au dupa atata timp (eu totusi, ca obligatie morala, le voi scrie).

Evenimentul de ieri s-a numit “20 de ani de Internet. Evolutie si Perspective: De la reglementare la guvernanta Internet” si fu organizat de Internet Society. Eu am aflat de eveniment de pe Refresh.ro (e adevarat, ulterior dadusera mai multi anuntul, inclusiv Chinezu). Locatia aleasa a fost Hotelul Royal din Bucuresti (situat pe Bd Mircea Voda, nu departe de NH Hotel, unde a fost gala SUper-blog ; din acest motiv am ajuns usor la el, nu am avut probleme in gasirea locatiei).

Evenimentul insa a avut ghinionul de a se suprapune cu altele: ori cu niste conferinte de marketing (am inteles ca erau mai multe, eu stiam doar de una, la Howard Johnson; si cica la una din ele, conform unei tipe de pe facebook, a fost si Adrian Minune printre invitati; nu stiu daca a cantat, a vorbit sau doar a fost prezent in public, si nici macar nu stiu daca informatia era reala), ori marea tabara blogosferica de la Paraul Rece. Din acest motiv, PARADOXAL (sau nu), m-am trezit SINGURUL blogger din sala. Sa nu mai zic faptul ca eram cel mai tanar om din acea sala.

Lucrurile astea ar fi trebuit sa ma supere/intristeze. De fapt, m-au bucurat. Pe langa oameni mai in varsta te simti mai tanar decat esti in realitate, iar faptul ca eram SINGURUL blogger (dintre participanti, ca asa a venit si Florin Grozea, ca speaker; dar despre el mai incolo) era iarasi avantajos. Toti m-au tinut minte d-acolo drept BLOGGERUL. De parca am ajuns unicul blogger din Romania (nu neg, mi-ar conveni asta 😛 ).

Conferinta avu 2 parti, una mai interesanta ca cealalta. Invitatii ii aveti in link-ul de mai sus. De notat nu am notat mai nimic, singurele chestii gasindu-se si pe twitter. Mentionez doar 3:

1. internetul s-a nascut liber iar o suprareglementare ar reduce inovatia. Pe net toata lumea e egala:si analfabetu, si academicianu
2. netu a aparut pt CA americanii vroiau ceva care sa reziste unui atac nuclear. oate netu VA rezista si SF lumii de sapt viitoare?
3. a incerca sa reglem netu e CA si cum ai incerca sa vopsesti o masina de curse in mers – Bogdan Barbu (Sper ca nu i-am gresit numele) de la Hotnews.

Si ma rog, interesant mi s-a parut si faptul ca istoria internetului era inceputa din antichitate, cum se transmitea informatia, cu „posta” de la acea vreme.

In sesiunea a II-a a venit si Florin Grozea, cu o prezentare destul de pesimista. Printre altele, a discutat despre celebrul razboi Voyo vs Vplay. Despre acest subiect voi scrie astazi. Am evitat sa scriu, apoi am zis ca s-a fumat, dar discutia de ieri mi-a facut din nou pofta de a scrie pe tema asta. Asa ca voi da toate detaliile acolo.

Acum sa mai zic cate ceva despre participanti:

1. Foarte multi oameni in varsta. Cum am zis, eram cel mai tanar. Si e ciudat, stiam ca internetul e un loc al tinerilor in principal. E adevarat, oamenii erau foarte deschisi, foarte de treaba. Dar na: nu-s eu obisnuit cu acea atmosfera. Prea multe cravate, prea mult par alb sau par lipsa. Nu, nu-s Becali sa am ceva cu „cheliosii”, doar ca sunt obisnuit cu altceva.

2. Atmosfera din sala era ciudata si din alt punct de vedere: oamenii nu erau neaparat doritori sa asculte, cat doritori sa vorbeasca. Uneori era neplacut, pentru ca vorbeau intre ei. Pur si simplu simteau nevoia sa vorbeasca. E o expresie care-mi place mult: sunt nevorbiti. Si probabil daca li se mai dadea voie, mai vorbeau inca 2-3 ore.

3. IN spatele meu a stat si o frumoasa domnisoara avocat. Ma rog, nu stiu daca e doamna sau domnisoara, da mai bine zici DOMNISOARA unei doamne decat invers. Pe domnisoara o cheama Claudia Jelea si are si site de net. Iar ea se ocupa fix cu din astea: proprietate intelectuala si alte alea. Asa ca daca aveti de gand sa ciorditi ceva de pe acest blog, va sfatuiesc sa nu. Mi-a promis ca ma va apara in instanta intr-un eventual proces. Bine, n-a spus daca moca sau nu, dar macar o reducere de 1% tot mi-o face.

4. Au fost si alti oameni interesanti, imi cer scuze ca n-o sa-i pomenesc pe toti. Spun doar ca am dat-o-n bara cu cartile de vizita. Asta pentru ca am uitat sa mai fac altele (ori sa comand, ori sa mai scot din astea), asa ca s-au terminat. Unii mi-au dat cartea lor de vizita, iar eu le-am dat… scuze! Daca altceva n-aveam… Dupa ce ca-s urate, mai sunt si putine…

In final, 2 cuvinte despre locatie si alte generalitati(despre chestiile astea probabil o sa revin). Asadar, un hotel dragut, o sala de conferinte la fel de draguta. Hotelul are 4 stele, la fel ca NH, si pare ok. Ce mi s-a parut interesant si n-am mai vazut in alte parti: era muzica in lift. Cu liftul mergi 1-2 minute. De ce ar trebui ca in acel minut sa asculti muzica? Inca n-am gasit raspunsul. Iar conferinta a parut organizata in fuga. Invitatii au fost ok, dar parca prea putini. Ma asteptam la mai multi oameni din online (ca SI despre ei e vorba), ma asteptam sa fie niste „bloggeri acreditati”. Si macar sa fie niste ecusoane. Cica urma sa ne trecem pe o lista, si nici asta n-am mai facut. Sper ca la anul sa fie ceva mai organizati din acest punct de vedere. Pentru ca altfel, ca si discutii, a fost foarte ok. Si as merge si la anul.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor (doar sunt BLOGGERUL)!

Comments

comments

2 thoughts on “20 de ani de internet – impresii generale

  1. Pingback: Voyo vs Vplay

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !