13 cu ghinion

Cand ma aude lumea ca ar fi 13 cu ghinion, rade grav de mine. Superstitios e un cuvant bland. Si e clar ca e asa. De ce ti-ar zice cineva ca esti superstitios, daca e clar ca esti asa? Ca si cum ti-ar zice cineva MANELISTULE dupa ce te vede ca asculti manele. Trebuie ceva strong, ceva sa simti.

De fiecare data sunt intrebat: 13 cu ghinion? ai vreo dovada? In special sociologii, cei atat de obsedati de cifre, imi cer date. Cifre. Studii. Statistici.

Pentru ei, dar si pentru toti ceilalti, am o surpriza. Asadar, ziua de 13 iulie este cea mai ghinionista zi a anului. La fel cum e … VINERI 13. Invers, 31 ianuarie e cea mai sigura zi a anului.

Bun, acum, cu riscul de a ma repeta, sa va zic ce cred eu despre superstitii. Am tot scris, stiu ca ma repet, dar daca apar date noi, trebuie sa apara si studii noi, nu?

Asadar, premisa principala este ca NU EXISTA COINCIDENTE! Daca azi ti se intampla ceva, ti se intampla cu un motiv. Poate fi coincidenta ca azi s-a intamplat ceva rau si ca e data de 13. Dar daca ti se intampla ceva naspa si luna viitoare, tot pe 13, e ceva. Si, ATENTIE: puteti inlocui data de 13 cu alta data! Nu e neaparata nevoie sa aveti ghinion pe 13. Exista persoane, PUTINE, care au noroc pe 13. Se spune ca in general CEI NASCUTI pe data de 13 au noroc.

Sa va dau si un exemplu: pierdeti o hartie de 100 de lei pe drum. Cand o pierdeti? Pe 13! Cineva insa a gasit-o. Si considera ca a avut noroc.

Sa va mai dau alt exemplu: cineva credea ca are ghinion pe 29 februarie. Partea „buna” e ca acel ghinion venea o data la 4 ani. Dar venea: intai i-a murit o bunica, dupa 4 ani alta bunica, dupa 4 ani un bunic, dupa 4 ani celalalt bunic. Dupa 4 ani i-a murit un prieten, si in sfarsit dupa a murit si el. Sa nu-mi spuneti ca e COINCIDENTA, ca SE PUTEA INTAMPLA ORICAND, ca NU CRED! VOI credeti ce vreti! Eu cred insa ca nu poate fi coincidenta.

De asemenea, nu-mi place cum suna: EU NU SUNT SUPERSTITIOS, AM NOROC PE 13!!! Fratilor, daca tu crezi IN NOROC, TOT SUPERSTITIOS SE CHEAMA CA TE CHEMI! 13 cu ghinion sau 13 cu noroc e ACELASI LUCRU! Tu ai noroc pe 13. Dar norocul tau se bazeaza pe ghinionul altora. Pe ghinionul fraierilor care cred in sintagma 13 cu ghinion !

De data asta am statistici. Eu am zis de atatea ori ce am de zis. Astept sa comentati voi statisticile. Sa va vad cum le explicati. Sau sunt niste studii ABERANTE, care se bazeaza DOAR PE COINCIDENTE?

Salutari SUPERSTITIOASE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !